Flertal af danskerne ønsker Grønland i Rigsfællesskabet

I en ny meningsmåling svarer et flertal af de adspurgte danskere, at de ønsker, at Grønland bliver i Rigsfællesskabet, skriver dr.dk.
Nationaldagen i Kolonihavnen 2016
Nationaldagen i Kolonihavnen 2016 Foto © : Camilla Dam
Skrevet af Kenneth Elkjær
21. april 2018 11:59

Debatten om selvstændighed har endnu engang været et tema i en valgkamp her i landet, selvom flertallet af partier mener, at vi ikke bliver selvstændige i morgen eller i overmorgen.

Emnet har også været vendt i en række danske medier i de seneste uger. En ny meningsmåling, som DR har fået foretaget, viser, at opbakningen til Rigsfællesskabet er stor i Danmark.

Måling:

Meningsmålingen er udarbejdet på baggrund af i alt 992 gennemførte interview med danskere på 18 år og derover. Interviewene er indsamlet online af Epinion i perioden 6. til 12. april 2018, skriver dr.dk. 

57 procent af de adspurgte danskere svarer ifølge dr.dk, at de er overvejende enige eller helt enige i, at Grønland på nuværende tidspunkt bør forblive en del af det danske rigsfællesskab.

En mindre gruppe på syv procent af de adspurgte svarer, at de er overvejende uenige eller helt uenige i, at Grønland skal forblive en del af Rigsfællesskabet.

LÆS OGSÅ Naleraq vil forhandle om bloktilskud efter selvstændighed

LÆS OGSÅ Debat om selvstændighed skygger for vigtige emner

LÆS OGSÅ Debat om selvstændighed har fået Løkke på banen