Fiskerirådet: Kruse følger vores anbefalinger

Karl Kristian Kruse har de seneste dage været under kraftig beskydning for ikke at følge biologernes anbefalede torskekvoter.
16. juli 2015 13:45

Nu melder formanden for Fiskerirådet, Bent Sørensen, sig dog i et forsvar af Naalakkersuisoq for fiskeri.

- Vi i Fiskerirådet mener, at Karl-Kristian Kruse delvist har fulgt en uhyre fornuftig indstilling fra rådet, og at hans disposition indtil videre har vist sig at være til gavn for såvel de i torskefiskeriet involverede rederier som det grønlandske samfund, siger Bent Sørensen.

Læs også Demokraterne: det er populisme

Allerede i 2014, da den biologiske rådgivning for torsk forelå, gjorde et enigt Fiskeriråd sig til talsmand for en væsentlig forhøjelse af torskekvoterne i de grønlandske farvande.

Baggrunden herfor var en stigning i biomassen af torsk konstateret af en tysk fiskeriundersøgelse, som en lokal undersøgelse ifølge Sørensen delvist bekræftede.

Læs også Ungdomsparti: Kruse glemmer ungdommen

Fiskerirådet gik derfor mod Grønlands Naturinstistut og anbefalede et større torskefiskeri.

Det var også for at komme rejefiskerne til gode, fordi torskene spiser mange rejer. Større torskekvoter kunne også give rejefiskere mulighed for at rigge om til torskefiskeri, i en tid med faldende rejekvoter, forklarer Bent Sørensen.

- Derfor mener Fiskerirådet, at Naalakkersuisoq Karl-Kristian Kruse ikke alene er skyld i den øgede torskekvote, forklarer Sørensen og gør det klart, at rådet i denne sag støtter op om Naalakkersuisutsf dispositioner.

Læs også Steen Lynge: Kvoteforhøjelse vil blot skabe flere problemer i fremtiden