Ungdomsparti: Kruse glemmer ungdommen

Demokraternes ungdom langer både ud efter Karl Kristian Kruse og sit eget moderparti. Vågn op og lyt til biologerne, lyder det.
Foto © : KNR
16. juli 2015 05:20

Karl-Kristian Kruse er til fare for Grønlands fremtid, det mener Demokraterne Ungdom.
Årsagen til den klare udmelding skal findes i, at naalakkersuisoq for fiskeri har sat torskekvoten i Vestgrønland dobbelt så højt som biologerne anbefaler.
Kruse gjorde det overfor avisen Sermitsiaq klart, at han har sat kvoten så højt på grund af beskæftigelseshensyn. 

 

Ligeværdigt samspil

Demokraternes Ungdom mener ikke, at Kruse lever op til den koalitionsaftale, som Demokraternes formand selv har skrevet under på. Der står det:

Læs også Kruse sætter job højere end bæredygtighed

- Fiskeriet er landets største og vigtigste erhverv og største indtægtskilde, koalitionen har aftalt, at det er vigtigt, at denne skal være baseret på en bæredygtig udnyttelse. Der skal være et ligeværdigt videnssamspil mellem biologer og fiskerne, ved fordelingen af foreslåede kvoter. 

 

Giv ungdommen en chance

Hos demokraternes ungdom, mener hverken formand eller næstformanden, at Karl-Kristian Kruse lever op til aftalen, og de anfører, at Kruse glemmer de kommende generationer.

Læs også Steen Lynge: Kvoteforhøjelse vil blot skabe flere problemer i fremtiden

- Hvis ungdommen skal have en chance for at overtage og videreføre Grønland, så skal det fiskeri der forgår i dag være bæredygtigt som aftalt i koalitionsaftalen, lyder det fra formand Rasmus Dalsgaard Andersen og næstformand Henrik Thomsen.

 

Vi betaler jo alligevel

De foreslår, at der bliver lyttet mere til biologerne, når vi nu bruger penge til at ansætte dem. 

- Så er det jo tåbeligt ikke at følge deres råd, lyder kritikken.

 

Vil vække Demokraterne

Det er ikke kun Karl Kristian Kruse, som bliver beskudt. Også moderpartiet bliver bedt om at vågne op.

- Jeg kunne godt ønske mig, at man fra Demokraternes side meldte helt klart ud om denne sag, det føles som om man er faldet i søvn dernede på partigangen, siger Rasmus Dalsgaard Andersen.