Film om svært emne skal åbne Nuuk International Film Festival

Omdrejningspunktet for dette års filmfestival i Nuuk er at give plads til den svære samtale, og festivalen ønsker at tage socialt ansvar, når den løber af stablen de kommende fire dage.
Dokumentaren om selvmordsforebyggelse skal åbne filmfestival, der i år vil skabe rum for de svære samtaler.
18. september 2024 10:51

Når Nuuk International Film Festival bliver skudt i gang i aften, er det med dokumentaren Life on the Edge som første film på det store lærred.

Dokumentaren handler om selvmordsforebyggelse, og netop den film bliver vist, fordi Nuuk Internationale Film Festival i år ønsker at tage et socialt ansvar ved at skabe rum for de svære samtaler.

Det skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Direktøren for filmfestivalen, Pipaluk K. Jørgensen, har allerede set filmen, og hun lægger ikke skjul på, at hun er dybt berørt over dokumentaren.

- Jeg var voldsomt berørt af at se ‘ Life on the Edge’. Dels fordi det er stærkt at opleve det vigtige arbejde, som ildsjæle som Aqissiaq Nuka Semsen hver dag udfører for at forbygge selvmord her hjemme. 

- Dels fordi filmen minder os om, hvor stor en udfordring selvmord stadig er, siger hun i pressemeddelelsen.

Vi må aldrig tie

Filmfestivalen starter en uge efter den internationale dag for selvmordsforebyggelse, og med festivalens ønske om i år at tage et socialt ansvar, er det vigtigt for direktøren , at festivalen kan være talerør og aldrig tie om mental sundhed.

- Derfor var det en nem beslutning at vælge ‘ Lige on the Edge’ som vores åbningsfilm og samtidig dedikere meget af festivalen til samtaler om de ting, der gør ondt i livet, siger hun.

Udover åbningsfilmen i aften, kan du også opleve film som ‘My Fathers Daughter’ og ‘Pigen med nålen’  under festivalen, der slutter 21. september. 

Der er film for alle aldre, forsikrer festivalen til sidst.

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Hvis du har tanker om selvmord eller føler dig alene, kan du kontakte Tusaannga på tlf. 801180 eller sms 1899. 

Du kan også chatte direkte med en rådgiver på tusaannga.gl.

Alle samtaler er gratis og anonyme.

 

Du kan læse mere om Tusaannga her