VIDEO Familiekandidater stiller op til Inatsisartut

To politikerfamilier stiller op til valg til Inatsisartut. Og selvom der er tale om forskellige partifarver, så går det ikke udover deres politiske målsætninger.

Det bliver mere og mere almindeligt at familier stiller op til valg. KNR har talt med et par familier, der stiller op til valg på samme tid. En far og en søn fra Qaqortoq stiller begge op til Inatsisartut, og der er heller ikke stor forskel på deres målsætninger.

 

- Min søn går op i de ting der interesserer mig. Så da jeg blev formand for Atassuts lokalafdeling her, begyndte han straks med at forfølge mine interesser, siger kandidat for Atassut, Henrik Ottosen, til KNR.

- Mine interesser er mest i idrætsområdet, jeg har spillet bordtennis i flere år og har gået op i fodbold i lang tid. De ting vi arbejder med i K-33 har også mange ligheder. Vi dyrker sport i familien, siger Henrik Ottosen.

Alderen kan også have indflydelse på ens målsætninger.

- Min fars mål ligger mere indenfor idrætten, landbrug og erhvervet. Og mine er mere indenfor uddannelse, og andre ting som er mere interessant for de unge, fortæller Henrik Ottosens søn, Bentiaraq Ottosen.  

Læs også IA’er, Siumutter og Atassutter står sammen om ny lufthavn til Qaqortoq

Også kandidat for Demokraterne, Nivi Olsen, og hendes far Bernhard Olsen (S) stiller op.

- Det gode er, at selvom vi er i familie, kan vi komme frem med vores forskellige holdninger, og vi er frie til det. Det er jeg rigtig glad for, siger Nivi Olsen.

Læs også Unge kandidater: Gør en indsats for arbejdet

Men der kan opstå udfordringer undervejs, men samtidig har det også været en spændende omgang for den unge førstegangs-kandidat.

- Den store og meningsløse partistrid kan gøre det svært for samarbejdet, det kan være lidt udfordrende. Det er spændende at prøve for første gang, men jeg er ved at komme over det. Jeg tror også det er noget man skal lære, fortr Nivi Olsen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt