Qasigiannguit-fabrik nu fuldt bemandet

Royal Greenlands fabrik i Qasigiannguit blev nødt til at smide 2,5 tons hellefisk på grund af mangel på arbejdskraft tidligere på året. Men nu er problemet løst.
Foto © : EMJ
Skrevet af Ane-Marie Petersen
18. september 2015 15:10

Nu har Royal Greenland valgt at hente arbejdskraft fra andre byer, efter at fiskespildet i sidste måned fik stor opmærksomhed.

Fabrikken har valgt at hente arbejdskraft fra andre byer i stedet for at ansætte de lokale arbejdsløse.

Læs også Nyt udvalg for at løse udfordringer i Qasigiannguit-fabrik

En fond, som Selvstyret har oprettet, har betalt, for at 27 personer kan rejse til Qasigiannguit fra deres hjembyer for at arbejde på Royal Greenlands fabrik.

- Vi er afhængig af vores medarbejdere. Og hvis vi ikke kan finde dem i den by, hvor vores fabrik ligger, så finder vi dem uden for byen, siger HR-chef Søren Olsen Damgaard til KNR.

På grund af mangel på medarbejdere blev 2,5 tons hellefisk smidt ud i sommer.

Læs også VIDEO Tillidsrepræsentanten fra Qasigiannguit kræver undersøgelse

Ifølge fabrikken manglede den 60 medarbejdere, men nu har 27 personer lappet hullet. Og det er der ifølge Royal Greenland en god grund til.

- Kvoterne for hellefisk er ikke opfisket i juli og august. Det betyder, at vi har tilført færre råvarer til fabrikken, dermed får brug for ikke så mange medarbejder, siger Søren Olsen Damgaard.

Læs også VIDEO Royal Greenland i Qasigiannguit mangler arbejdskraft

Rejseudgifterne blev betalt af Selvstyrets mobilitetsfond, og selvom Royal Greenland skal sørge for boliger til de nye medarbejdere, er HR-chefen glad for at problemet er løst.

- Vi har ikke råd til at lade være. Vi har brug for det antal medarbejde, vi skal bruge for at producere, siger Søren Olsen Damgaard.