VIDEO Tillidsrepræsentanten fra Qasigiannguit kræver undersøgelse

Snakken om manglen på arbejdskraft på landets fiskefabrikker er gået i gang igen. Denne gang blander tillidsrepræsentanten fra Qasigiannguits fiskefabrik sig.
Skrevet af Arnaq Nielsen
14. august 2015 14:45

Det nuværende status kan skyldes dårlig ledelse og forholdene bør kulegraves, kræver repræsentanten.

Et medarbejderhold på Qasigiannguits fiskefabrik der plejer at være på 40 folk, består af kun 20 folk i disse dage.

- Det har vi selvfølgelig diskuteret. Og vi, tillidsrepræsentanter, mener at ledelsen har været for dårlig, og medarbejderne siger det samme. Dette bør kunne bringes i orden, siger Royal Greenlands tillidsmand, Gaba Rosbach til KNR.

Læs også Løsning skal findes ved samarbejde

Den såkaldt dårlige ledelse får disse ord med på vejen:

- Når der skal slankes på medarbejderstaben plejer ledelsen desværre at fyre selv rigtig gode medarbejdere. Det betyder selvfølgelig at betyde, at arbejdsmoralen bliver utrolig lav, siger Gaba Rosbach.

De manglende medarbejdere har allerede betydet, at 2,5 tons hellefisk blev kasserede. Og tillidsrepræsentanten mener at det er på tide at kulegrave forholdene på fabrikken:

Læs også VIDEO Royal Greenland i Qasigiannguit mangler arbejdskraft

- Ledelsen her i Qasigiannguit bør kulegraves. Det er, hvad vi tillidsrepræsentanter har at sige om sagen, siger Gaba Rosbach.

Og Royal Greenlands ledelse tager dette melding til efterretning:

- Vi har taget meldingen til efterretning. Det vil dog ikke ske en ekstraordinær undersøgelse sted.  Men uanset hvad, så vil vi følge udviklingen tæt både hvad angår anlægget, medarbejderne og ledelsen i Qasigiannguit. Derudover agter vi at forbedre dialogen i fremtiden, det udtaler Søren Olsen Damgaard fra Royal Greenland til KNR.

Læs også Qasigiannguit: Mangel på arbejdskraft og masser af ledige