VIDEO Royal Greenland i Qasigiannguit mangler arbejdskraft

Royal Greenlands fiskefabrik i Qasigiannguit måtte kassere 2,5 ton hellefisk, på grund af mangel på arbejdskraft, og formanden for SIK har svært ved at se en løsning på problemet.
Skrevet af Sivert Olsen
11. august 2015 17:30

2,5 ton hellefisk måtte kasseres på grund af mangel på arbejdskraft.

- Desværre er vi i den situation, at vi mangler arbejdskraft. Og i denne særlige situation står vi stadig og mangler folk, siger Royal Greenlands HR chef Søren Olsen Damgaard.

Hvis man skulle tage udgangspunkt i den mængde hellefisk, der landes til Qasigiannguit mangles et antal på op mod 60 personer.

- Vi havde håbet, at vi kunne bruge borgerne i Qasigiannguit i større omfang. Jeg skal nævne, at vi har folk i Qasigiannguit som arbejder andet sted. Det vil vi ikke glemme, siger Søren Olsen Damgaard.

Det er også vanskeligt at finde en løsning på manglen på arbejdskraft i Qasigiannguit for fagforeningen SIK.

- Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvad der bør gøres, for at finde en løsning på problemet med manglen på folk, siger formanden for SIK Jess G. Berthelsen

Læs også Qasigiannguit: Mangel på arbejdskraft og masser af ledige

Formanden for SIK er bekendt med den manglende arbejdskraft, som fiskefabrikken i Qasigiannguit savner, men forklaringen savnes ikke.

- På den anden side kan det ikke undre, med hensyn til vores medlemmer. Om vinteren, hvor solen ikke kommer frem går de i mørke. I sommersæsonen lagrer man op for vinteren med fangst og lignende. Om sommeren gennemføres også f.eks.: sportsbegivenheder, konfirmationer, og andet derfor mener jeg, at der kan findes en løsning gennem drøftelser, siger Jess G. Berthelsen.

Royal Greenland er åbent for drøftelser med kommunen og organisationerne, og Royal Greenland har fortsat sine forhåbninger i Qasigiannguit.

- Det er helt korrekt. Vi ønsker et tættere samarbejde med kommunernes arbejdsformidling. Jeg er ikke i tvivl om at kunne finde folk i Qasigiannguit, men lige nu har vi ikke folk nok, siger Søren Olsen Damgaard.

Arbejdsmarkedskontoret i Qasigiannguit oplyser, at der er 35 registrerede arbejdssøgende i Qasigiannguit.