Første borgerforslag brager derudaf

Efter at Folketinget d. 24. januar åbnede op for borgerforslag er der nu fuld gang i underskriftsindsamling til første forslag
Allerede efter et døgn var der mere end 10.000 underskrifter på borgerforslaget
Skrevet af Merete Lindstrøm
27. januar 2018 19:06

Allerede i går blev det første borgerforslag stillet inde på borgerforslag.dk og i dag er der mere end 9200 underskrifter.

Følg udviklingen med forslaget HER

LÆS OGSÅ Vi er for få til ny demokrati-model

Forslaget går ud på at afskaffe det såkaldte uddannelsesloft, der blev indført i 2016.

Stilleren er formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Jens Philip Puriya Yazdani, og han bakkes op af 8 andre elevorganisationer. Han begrunder blandt andet forslaget med disse ord: I fremtiden skal det ikke være sådan, at man som ung fastlåses, uden mulighed for omvalg eller tilbygning. Med uddannelsesloftet gjorde regeringen det modsatte. De begrænsede vores muligheder. De fastlåste os. De sparede på ungdommen - og på fremtiden, står der  i begrundelsen. 

Kortvarig beslutning

Uddannelsesloftet satte i første omgang en stopper for at man kunne tage en ny uddannelse på samme niveau som den man har i forvejen.

Men kun halvanden måned efter vedtagelse af lovforslaget ændrede man det til kun at gælde i 6 år efter endt uddannelse. Efter de 6 år kan man igen kan søge om optagelse på ny uddannelse i lavere eller samme niveau som man allerede har.