Endnu en Ph.d til Grønland

Landet er blevet en Ph.d rigere. Forsker Aili Lage Labansen fra Grønlands Naturinstitut har i dag forsvaret sin Ph.d.-afhandling om lomvier i Grønland.
Forsker Aili Lage Labansen fra Grønlands Naturinstitut har i dag forsvaret sin Ph.d.-afhandling om lomvier i Grønland. Foto © : Else Løvstrøm
Skrevet af Bibi Nathansen
16. juni 2021 13:24

Aili Lage Labansens forskeruddannelse er et led i Naturinstituttets program for kompetenceudvikling, og er finansieret gennem et stipendie fra den danske stats midler til arktisk forskning. Med Aili Lage Labansen har 21 forskere gennemført Ph.d. studie med tilknytning til Naturinstituttet.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut sætter fokus på sårbar lomvie på Trækfuglenes Dag  

Afhandlingen, som hun i dag har forsvaret, omhandler lokale forhold i ynglekolonierne, som kan have betydning for den grønlandske lomviebestand, og har titlen 'Makin´ some noise – A study of anthropoge-nic threats to thick-billed murre (appa, Uria lomvia) in Greenland'.

- Det er en stor dag for Naturinstituttet, og jeg håber, at Aili Lage Labansen som rollemodel vil inspirere flere unge i Grønland til at søge en naturvidenskabelig uddannelse, siger Grønlands naturinstituts direktør Klaus Nygaard.
Aili Lage Labansen har været indskrevet på Aarhus Universitet, hvor forsvaret under normale omstændigheder ville have fundet sted, men på grund af covid-19-situationen blev det i stedet holdt i Pikialaarfik ved Grønlandsk Naturinstitut.

Foto © : Else Løvstrøm

Aili Lage Labansen med sin Ph.d-afhandling. Foto: Else Løvstrøm