En million kroner er uddelt i kulturpenge

Skuespilleren Ujarneq Fleischer har fået 149.000 kroner til det dukketeater, som han rejser rundt i landet med.
- Det er dejligt med støtte, siger Ujarneq Fleischer. Foto © : Ujarneq Fleicher
24. november 2020 05:41

1.173.500 kroner i alt. 

Det er beløbet, som er blevet delt ud til blandt andet dukketeater, lysshow og koncertturneer af naalakkersuisoq for kultur Katti Frederiksen (S).

- Naalakkersuisut vil i den forbindelse gerne rose vore kunstnere, som har været tilpasningsdygtige og innovative i disse særlige tider. Vi har blandt andet set flere musikere som har benyttet sociale medier til at underholde børn og voksne, siger Katti Frederiksen.

Pengene er den sidste uddeling til kulturen i år, og de kommer fra fire forskellige puljer.

Ifølge Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke er der ikke flere penge at uddele for i år. 

Dukker, lysshow og koncerter

Pengene er delt ud til seks forskellige projekter - deraf til en dukkeforestilling for børn lavet af Ujarneq Fleischer, lysshow af Naleraq Lights i flere byer, rejsetilskud til sangeren Liima Inui og en billedudstilling i forskellige byer i Sydgrønland.

Og netop skuespiller Ujarneq Fleischer er glad for den økonomiske håndsrækning på 149.000 kroner. Han rejser rundt i landet med en dukkeforestilling, og turnéen blev afbrudt i februar.

LÆS OGSÅ To generationer løb med årets kulturpriser

- Det er dejligt med støtte, siger han. 

- De steder, som vi ikke kunne rejse til i februar, kan vi tage til nu.

- Arrangørerne på de forskellige steder er meget glade for, at vi kan komme og underholde dem. Vi er ved at planlægge det nu.

Kalak skal filmatiseres

Også filmatiseringen af Kim Leines roman ”Kalak” bliver støttet sammen med tre andre projekter for i alt 672.000 kroner.

To bogprojekter har fået støtte på i alt 254.000 kroner. Det er børnebogen af Arctic Media ”Suna Immikkut Piginnaasaraara?” og kunstbogen ”Eriagisaq” om husflidskunstneren Kim Kleist-Eriksen.

I år har Naalakkersuisut åbnet op for løbende ansøgning til arbejdslegater. Meningen er, at det skal gøre det nemmere for kunstnere, der er ramt af forsamlingsforbud og andre coronaregler at overleve.

Der er givet i alt 2.442.000 kroner til 36 forskellige kunstnere i år.