Eksborgmester: Grønnedal perfekt til flygtninge

DF-forslag giver god mening, vurderer tidligere borgmester i Ivittuut Kommuniat, Henrik Skolemose.
Skrevet af Jonas Fievé
19. september 2015 14:01
Versionist Erna Lynge

Onsdag foreslog Dansk Folkepartis grønlandsordfører i Folketinget, Søren Espersen,  at den tidligere flådestation Grønnedal omdannes til et statsdrevet center for flygtninge.

Læs også DF vil gøre Grønnedal til flygtningecenter

Politikeren pointerer, at Grønnedal er ideelt, da der er plads til omkring 300 mennesker, og der er både indrettet lægeklinik, undervisningslokaler og kantiner udover de velholdte boliger.

Læs også Danmark vil tage imod 1000 flygtninge

Henrik Skolemose, der var borgmester i den nedlagte Ivittuut Kommuniat, hvor Grønnedal ligger, at stedet er velegnet for flygtninge.

- Jeg vil mene, at steder er fremragende. Der er famileboliger af enhver størrelse, skole,  børnehave, butikker, hospital, tandlægeklinik, cafeterie, storkøkken, idrætscenter, curlingbane og you name it, siger Henrik Skolemose til DR Sjælland.

 

En enklave

På spørgsmålet om Grønnedal, der sammen med nabobygten Arsuk ligger langt fra andre beboede områder, ikke er for isoleret, svarer den pensionerede borgmester:

- Man bliver jo enklave, fordi alle i Grønland vil bo i Nuuk, ligesom alle de fleste i Danmark vil bo i København, og det gør, at der er ikke boliger til alle. Det er midlertidigt, vil jeg sige. Det er en fin løsning.

- Jeg mener, det er et godt sted, hvis man gerne vil falde til ro efter nogen rigtig ubehagelige oplevelser, som de har været ude for, siger Henrik  Skolemose, der var borgmester i den nedlagte Ivittuut Kommuniat.

Læs også Holst: Grønnedal har været drøftet

Læs også VIDEO Aleqa kritiseres vedrørende Grønnedal

Læs også  Grønnedal rives ned