SAR-operation: Eftersøgning af de tre savnede indstilles

Fredag formiddag oplyser Arktisk Kommando, at efterlysningen efter tre mænd indstilles.
Myndighederne har siden mandag eftersøgt tre mænd, der ikke er set siden lørdag. Nu har myndighederne indstillet eftersøgningen. Foto © : Simon Uldum
10. november 2023 11:19

Myndighederne har siden mandag ledet efter tre mænd ved ilulissat, der er forsvundet i en hvid Poca-jolle, men nu indstiller de eftersøgningen.

Det skriver Arktisk Kommando på Facebook.

- Efter at have ledt intensivt i flere døgn med rigtig mange enheder, må vi desværre indse, at vi ikke finder de tre savnede. Det er aldrig nemt at indstille en eftersøgning, hvor de pårørende fortsat mangler svar, men den samlede vurdering fra myndighederne er, at det nu er tid til at indstille aktionen, siger Brian Jensen, der er kommandørkaptajn ved Arktisk Kommando.

Ikke set siden lørdag

De tre mænd var lørdag sejlet ud fra Qeqertaq med kurs mod Ilulissat, men mandag var de stadig ikke nået til destinationen og havde ikke givet lyd fra sig. Derfor blev en eftersøgning sat i gang mandag i et samarbejde mellem Grønlands Politi og Arktisk Kommando.

I onsdag lykkedes det myndighederne at finde den hvide jolle efter et borgertip, men det er desværre ikke lykkedes at finde de tre mænd. Undersøgelser af båden tyder på, at de tre mænd har været ude for en ulykke, skriver Arktisk Kommando i Facebookopslaget.

Derfor overtager politiet nu sagen fra Arktisk Kommando.

- Det har desuden været inspirerende at se, at så mange lokale borgere har hjulpet i eftersøgningen, og de fortjener stor ros for indsatsen, siger Brian Jensen.

De pårørende er underrettet.