USA giver over en milliard kroner til Libanon

Mere end 1 million mennesker er fordrevet fra deres hjem i Libanon. Nu vil USA bidrage med 157 millioner dollar til landet for at hjælpe de mennesker, der er påvirket af konflikten i Mellemøsten.
Siden 17. september, hvor tusindvis af personsøgere eksploderede og dræbte adskillige Hisbollah-medlemmer, er krigshandlingerne mellem Israel og Libanon eskaleret. Foto © : Ibrahim Amro/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
05. oktober 2024 13:01

USA vil give næsten 157 millioner dollar - mere end en milliard kroner - i humanitær bistand til de befolkningsgrupper, der er påvirkede af konflikten i Libanon.

Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium sent fredag aften.

Pengene skal bruges til at hjælpe fordrevne personer og flygtninge i Libanon. Derudover skal bistanden bruges til at støtte dem, der flygter til nabolandet Syrien.

- Denne nye humanitære bistand kommer på et tidspunkt, hvor der er en ødelæggende humanitær krise i Libanon, og hvor mere end en million mennesker er fordrevet fra deres hjem, står der i udtalelsen.

- USA forpligter sig til at hjælpe de mest sårbare personer i Libanon og i hele regionen. Vi opfordrer indtrængende andre bidragydere til at tilslutte sig og bidrage til at imødekomme disse nye humanitære behov, lyder det videre.

Mange tusinde dræbte

Konflikten i Mellemøsten blussede op, da Hamas den 7. oktober sidste år angreb Israel.

Det var her, hvor Hamas trængte ind i Israel fra Gaza og dræbte 1200 mennesker og tog 250 gidsler.

Dagen efter begyndte Hizbollah at beskyde Israel med raketter fra Libanon. Det var i solidaritet med Hamas, sagde Hizbollah.

Hizbollahs raketter har betydet, at omkring 60.000 israelere i det nordlige Israel er tvunget væk fra deres hjem.

Krigshandlingerne i Mellemøsten tog yderligere til efter den 17. september, da tusindvis af Hizbollahs personsøgere eksploderede og dræbte adskillige i Libanon. Flere tusinde blev såret.

Siden har Israel angrebet Hizbollah-mål som militsledere, ammunitionslagre og efterretningstjenesten.

Næsten 2000 mennesker er blevet dræbt i Libanon det seneste år. Det oplyser Libanons sundhedsminister ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Israels regering siger, at de nuværende angreb skal standse Hizbollahs beskydning.

/ritzau/