Dronning Mary involveret i mindre sammenstød med scooter

En scooter har påkørt dronning Mary, men hverken dronningen eller føreren er kommet til skade. Politiet er ved at undersøge sagen.
En PET-vagt trådte til og fik lagt afstand mellem dronning Mary og scooteren. Foto © : Scanpix
05. juli 2024 10:42

Dronning Mary er i går blevet påkørt af en scooter under kongeparrets besøg i Grønland, men hun er ikke kommet til skade.

Det skriver Ekstra Bladet, som også har fået bekræftet fra kongehusets kommunikationsafdeling, at der har været et mindre sammenstød.

I en video til Ekstra Bladets artikel ses scooteren køre ind i Mary, som dog ikke falder omkuld, men ser lidt rystet ud i ansigtet.

Her træder en PET-vagt til og får lagt afstand mellem dronning Mary og scooteren, hvorefter scooteren undslipper et dyt. Heller ikke føreren af scooteren kom til skade.

Der er en afdeling ved Grønlands Politi, som står særskilt for kongebesøget. Og den afdeling kender til påkørslen, oplyser de.

- Vi er ved at undersøge, hvad der er sket, og også PET er inde over, fortæller Grønlands Politi. 

Politiet ved hvem personen er, men på nuværende tidspunkt, vil de ikke oplyse mere. 

Det igangværende besøg i Grønland blev indledt lørdag og er kongeparrets første officielle besøg i landet.

Marys mand, kong Frederik, har dog været her adskillige gange, blandt andet da han som kronprins kørte hundeslæde under en tur med Siriuspatruljen tilbage i 2000.

Programmet for kongeparret fredag er et besøg i en daginstitution i Nuuk. Her arbejdes der med Mary Fondens antimobbeprogram.

Besøget i Grønland slutter lørdag og varer altså en uge.