Drabssagen i Ilulissat: Politiet offentliggør den dræbtes navn 

Politiet vil gerne have befolkningens hjælp i håb om at få oplysninger om den forurettedes færden, og hvad han har lavet op til fundet af ligdelene.
Det er over en uge siden, at der blev gjort et makabert fund på forbrændingen i Ilulissat. da én ligdel dukkede op. Foto © : Kathrine Kruse
12. oktober 2021 12:26

Det er Maassannguaq Dalager, som er fundet dræbt på forbrændingen i Ilulissat. Han blev 24 år.

Det fortæller Jan Lambertsen, der leder efterforskningen for Politiet. 

- Det nye er, at vi endelig har fået DNA-sammenligning foretaget. Vi kan derfor med sikkerhed sige, at den forurettede er Maassannguaq Dalager. Der har også været mange rygter om det, siger Jan Lambertsen

Ifølge Jan Lambertsen sker frigivelsen af den dræbtes identitet i samråd med hans pårørende. 

LÆS OGSÅ Politiet: Vi er tæt på opklaring

Og det er af hensyn til efterforskningen.

- Vi vil gerne bruge den viden, vi nu har, så vi kan spørge befolkningen om der er nogen, som kan bidrage med hans gøren og laden i dagene op til fundet af ligdelene på forbrændingen, siger Jan Lambertsen.

Det er over en uge siden, at der blev gjort et makabert fund på forbrændingen i Ilulissat, da en ligdel dukkede op.

Fredag i sidste uge meddelte politiet sidst på eftermiddagen, at tre personer var anholdt.

En af dem blev dog løsladt dagen efter, mens de to andre lørdag blev fremstillet i kredsretten i et retsmøde, der blev afholdt for lukkede døre.

Det endte med, at den ene - en mand - blev tilbageholdt i fire uger, mens den anden - en kvinde - kunne tilbageholdes i op til tre dage. Hun blev søndag løsladt.

LÆS OGSÅ Sagen om fund af ligdele: Flere personer anholdt i Ilulissat

Jan Lambertsen kan ikke fortælle, hvilken relation Maassannguaq Dalager har til den anholdte.

- Kun at der er et kendskab. De er set sammen tidligere. Om det er et venskab eller en løsere relation, det er det vi skal have klarlagt nu, hvor vi kan få hjælp fra befolkningen, siger han. 

Hvor langt er I forhold til motivet?

- Der kan jeg kun sige, at vi er på vej, men her skal vi også have lidt hjælp fra befolkningen, i forhold til om der kunne være et motiv, som ligger forud for drabet, siger han.

LÆS OGSÅ Politiet om mistænkeligt fund: Nu efterforsker vi sagen som et drab

Politiet vil gerne have befolkningens hjælp til oplysninger om den forurettedes færden, og i forhold til hvad han har lavet op til fundet af ligdelene.

- Har man viden om forurettedes færden og gøren op til fundet af ligdelene, så vil vi meget gerne høre om det. Også selvom man måske tænker, at det ved politiet allerede. Hellere en gang for megetm, end en gang for lidt, siger Jan Lambertsen.

Grønlands Politi kan kontaktes på 70 14 48.