Politiet om mistænkeligt fund: Nu efterforsker vi sagen som et drab

Det mistænkelige fund i Ilulissat, som politiet refererede til tidligere på dagen, er en ligdel fra et menneske, meddeler politiet.
Området ved forbrændingsanlægget i Ilulissat er stadig afspærret, og politiet efterforsker fortsat sagen. Foto © : Kathrine Kruse
03. oktober 2021 18:49

Opdateret med kommentarer fra vicepolitiinspektør i Grønlands Politi, Gideon Quist.

Affaldsforbrændingen i Ilulissat er fortsat afspærret, og nu er der kommet nye oplysninger fra politiets efterforskning af sagen.

LÆS OGSÅ Mistænkeligt fund i Ilulissat: Politiet har afspærret affaldsforbrændingen

Det mistænkelige fund, som politiet refererede til tidligere på dagen, er en ligdel fra et menneske. Det meddeler politiet i en pressemeddelelse. Sagen bliver nu efterforsket som et drab, og politiet er fortsat i gang med at lede efter spor. Derfor er området spærret.

Da politiet ikke kender til nogen nyligt savnede personer, beder de nu befolkningen om hjælp.

- Vi har ikke fået henvendelser fra borgere om, at der er nogen personer, der er savnet. Vi vil derfor godt opfordre befolkningen til at rette henvendelse til politiet, hvis de har venner, familie eller bekendte, som de ikke har kunne komme i kontakt med i den seneste uge. Enhver form for oplysning lige nu vil gavne politiet, siger Gideon Quist, der er vicepolitiinspektør i Grønlands Politi.

Politiet kan ikke sige så meget om sagens kerne af hensyn til den efterforskning, der er i gang, lyder meldingen fra politiet. Men i forhold til de kommende dages efterforskning, siger vicepolitiinspektøren. 

-  Vi er i gang lokalt. Vi har sendt efterforskere fra Nuuk til Ilulissat for at hjælpe med efterforskningen, og så har vi bedt om hjælp fra Rigspolitiet, der sender nogle teknikere. Vi har også anmodet Retsmedicinsk Institut om at få en retsmediciner op for at undersøge den her ligdel, vi har fundet, siger han og uddyber: 

- Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om det er en mand eller en kvinde. Derfor melder vi rimelig bredt ud i forhold til at få hjælp fra befolkningen.

Du kan kontakte politiet på telefon 70 14 48.