Dorph forsvarer sin hovedstad

Borgere i Qaasuitsup Kommunia, der befinder sig uden for Ilulissat, har i flere omgange kritiseret kommunen for at have for stort fokus på Ilulissat.
10. oktober 2016 14:58

De andre byer i kommunen halter efter, lyd det blandt andet. Men kritikken bliver afvist af bormesteren. 
Ilulissat bliver kritiseret for at være for altdominerende.

- At blive styret fra Ilulissat har vist sig at være alt for besværligt, derfor ser jeg helst at Qaanaaq, Upernavik og Uummannaq går sammen, hvis en kommunedeling bliver aktuel, siger borger i Upernavik, Arnaq Jørgensen.

Det samme mener en anden borger i Upernavik:

- Vi nordgrønlændere ønsker en fair behandling af de folkevalgte. Vi lever i et demokrati, og hvis vi ikke får det, og vi ikke bliver hørt fra politikernes side, også selvom vi måtte have været med til at stemme, så er det noget der rammer ens stolthed, og det er en dyr pris at betale. Derfor ønsker vi borgere, at Uummannaq, Upernavik og Qaanaaq går sammen i en kommune, fortæller borger i Upernavik, Aqqaluk Heilmann.

Læs også VIDEO Demokrati koster men Qaasuitsup betalte ikke

Borgmesteren Ole Dorph afviser dog kritikken om at Illulissat er alt dominerende. 

- Når vi ser på det pengeforbrug som Qaasuitsup Kommunia har haft de seneste år, så ryger hovedparten pengene ud til mindre steder. 

- Vi har siden kommunen blev etableret haft meget forskellige levevilkår fra Diskobugten og op nord på. Vi har standardiseret og forhøjet de ydelser, som man får i byerne i Ilulissat. Så det er ikke rigtigt, at fokus har ligget primært på Ilulissat, siger Ole Dorph. 

Se indslaget fra Qulaarpaa herunder.