Foto: Qaasuisup Kommunia

VIDEO Demokrati koster men Qaasuitsup betalte ikke

Det koster at have demokrati, og derfor skal Qaasuitsup Kommunia deles. Området blev dog ikke prioriteret i Qaasuitsup, siger Dorph.

Ole Dorph slog under Qulaarpaa fast, at demokrati koster penge, derfor skal kommunen deles op, selvom det er dyrt.

Til gengæld har Qaasuitsup Kommunia ikke brugt pengene på at få demokratiet til at fungere. Der blev prioriteret anderledes, forklarer borgmesteren.

 

  - Det er rigtigt, at demokrati koster penge og den dialog vi har haft med borgerne de sidste to tre år, siden kommunalvalget i 2013, har bevirket, at der faktisk ikke er anden udvej med den indstilling befolkningen har til deres kommune. Så det er en nødvendighed, desværre, at dele kommunen op i to. Som sagt demokrati koster penge. Delingen kommer også til at koste penge, siger borgmester Ole Dorph.

Qaasuitsup havde ikke råd til at følge anbefalinger

For at sikre at Qaasuitsup Kommunia i fremtiden kan gøre alvor af at få demokratiet til at fungere, mener Ole Dorph, at kommunerne skal pålægges at lave lokalråd.

  - Vi må indrømme, at de områder som blev anbefalet, nemlig at oprette lokal råd ikke er begyndt her i Qaasuitsup Kommunia. Vi var meget tæt på for nogle år siden, men økonomien gjorde, at vi måtte bruge pengene andre steder, som vi mente var mere nødvendige, end at opretholde lokalråd, siger Ole Dorph.

Gode erfaringer at hente

Kommuneqarfik Sermersooq har også store udfordringer med nærdemokratiet, men undersøgelser viser alligevel, at der er væsentligt større tilfredshed i denne kommune. Her fortæller borgmester, Asii Chemnitz Narup, hvad de har gjort.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl