Direktør stopper i Det Grønlandske Hus i Aarhus

Efter seks år i spidsen for Det Grønlandske Hus i Aarhus stopper direktør Jørn Holbech.
Bestyerlsen i Det Grønlandske Hus skal nu se sig om efter en ny direktør, efter Jørn Holbech sommer i stillingen Foto © : Privatfoto: Jørn Holbech
31. januar 2020 17:39

Det oplyser huset på sin hjemmeside. Stoppet sker efter gensidig aftale med bestyrelsen.

Jørn Holbech tiltråde stillingen som direktør i Det Grønlandske Hus i Aarhus i 2014 efter at have været skoleleder i Tasiilaq i otte år. Han overtog stafetten i huset efter Svend Kolte, som stod i spidsen for huset i hele 26 år.

Bestyrelsen takker Jørn Holbech for hans indsats.

LÆS OGSÅ Positive historier om Grønland får støtte på dansk finanslov

- Jørn Holbech har evnet at tænke ud af boksen og har blandt andet været initiativtager til etableringen af "NUKIGA - Min styrke", skriver bestyrelsen på husets hjemmeside.

"NUKIGA - Min Styrke" blev etableret i 2016 med et formål om at bidrage med positive historier om Grønland og grønlandsk kultur både inde for socialområdet, erhvervslivet og kulturlivet i Danmark.

Initiativet er støttet af penge på den danske finanslov fra 2019 til 2022.

Under ledelse af Jørn Holbech har Det Grønlandske Hus i Aarhus blandt andet også modtaget en donation på seks millioner kroner fra  A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til at udvide huset med en kultursal og nye omgivelser for husets administration.

LÆS OGSÅ Det Grønlandske Hus i Aarhus udvider for millioner

De nye lokaler forventes at blive taget i brug til maj i år.

Arbejdet med at finde en ny direktør er nu i gang, oplyser bestyrelsen. Ind til da fungerer Benigne Fleischer som konstitueret direktør.