Der er udvalgt entreprenør til lufthavnsbyggeri i Qaqortoq

KJ Greenland skal stå for bygningerne ved den nye lufthavn i Qaqortoq, og de forventer at være færdige til december 2025.
Lufthavnen forventes derfor at kunne være klar til brug i starten af 2026. Foto © : Kalaallit Airports
12. oktober 2023 15:36

KJ Greenland har fået til opgave at stå for byggeriet af den nye terminal, AFIS-tårnet og servicebygningen i den kommende lufthavn i Qaqortoq.

Det skriver Kalaallit Airports i en pressemeddelelse.

Kontrakten er lige faldet på plads, hvilket glæder projektdirektør i Kalaallit Airports, Aviaaja Karlshøj Knudsen.

- Det har været en længere og sværere proces, end vi havde håbet. Men nu er vi i mål med projektets sidste større kontrakt og kan komme i gang med bygningerne også, og det er vi selvfølgelig både glade for og lettede over, siger hun i pressemeddelelsen.

Det er desuden også KJ Greenland, som står for byggeriet af bygningerne til den nye lufthavn i Ilulissat. Derfor er Kalaallit Airports sikre på, at de vil løse opgaven professionelt og kompetent.

Også hos KJ Greenland er der glæde over aftalen.

- Det er endnu en stor og vigtig opgave for os i KJ Greenland, som vi er glade for at have fået ansvaret for. Vi er allerede godt i gang med bygningerne i Ilulissat og har her fået en lang række nyttige erfaringer, vi kan trække på.

- Vi er derfor sikre på, at vi også kan løfte opgaven i Qaqortoq og glæder os til at komme i gang, siger Karl Jensen, direktør i KJ Greenland.

KJ begynder arbejdet til foråret og forventer, at bygningerne kan være færdige til december 2025. Lufthavnen forventes derfor at kunne være klar til brug i starten af 2026.

Oprindeligt skulle den kommende lufthavn i Qaqortoq have stået færdig og klar til brug i slutningen af 2023.

- Det har som bekendt taget længere tid end planlagt at få bygningsentreprisen på plads. Det er derfor meget glædeligt af hovedtidsplanen ikke bliver væsentligt forsinket, hvilket naturligvis er det afgørende for projektet, Grønland og for os hos KAIR, siger Aviaaja Karlshøj Knudsen.