IA uenige om lufthavne: Der er mange meninger i vores parti

IA's officielle holdning er at lufthavnen i Ilulissat ikke skal forlænges til 2200 meter i første omgang. Det er IA's partimedlemmer i Avannaata Kommunea ikke enig i.
18. september 2018 15:23

Der er uenighed i IA omkring forlængelsen af lufthavnen i Ilulissat. I Ilulissat vil partiets medlemmer af kommunalbestyrelsen have forlænget lufthavnen til 2200 meter nu, mens partiets officielle holdning er, at lufthavnen skal udbygges i et mindre omfang med mulighed for yderligere forlængelse senere. 

LÆS OGSÅ Lufthavne splitter endnu et parti

- Debatten er i gang i vores parti og der er mange meninger, og som Bendt siger så er vi i princippet enige om at lufthavnen i Ilulissat skal forlænges. Vi vil gerne undersøge, hvor mange penge vi kan "spare" hvis den er f.eks. 1500 eller 1799 meter lang, fortæller formanden for IA Sara Olsvig.

Vil svække udviklingen

IA vil udvide lufthavnen i Ilulissat på den nye placering. Dog ikke til 2200 meter i første omgang. Udvidelsen skal sikre, at landingsbanen senere kan udvides yderligere på et senere tidspunkt, lyder det fra deres forslag til lufthavnspakken.

IA's medlemmer i Avannaata Kommunia udtaler, at det vil stå i vejen for erhvervsudviklingen, fiskeri- og turismeområdet hvis banen i Ilulissat ikke bliver forlænget til 2200 meter. Partiformanden er enig i, at landingsbanen skal forlænges, hun mener dog ikke, at den skal forlænges til 2200 meter i første omgang. 

LÆS OGSÅ IA vil starte med Nuuk og undersøge Qaqortoq

- Man ville sætte en kile for udviklingen, hvis ikke lufthavnen blev forlænget. Vi siger, at lufthavnen skal forlænges. Og den skal være placeret et sted, hvor den kan blive endnu længere end 2200 meter i fremtiden.