IA vil starte med Nuuk og undersøge Qaqortoq

Under overskriften infrastrukturen skal ændres – Et mere fornuftigt udspil - fremlagde Inuit Ataqatigiit i dag partiets indspark i lufthavnsdebatten.

- Anlæggelserne skal ikke ske samtidigt. Nuuk skal bygges først. Grunden til det er, at vi skal være opmærksomme på, at der kan ske overophedning af arbejdsmarkedet. Vi vil ikke samtidig begynde anlæggelsen af de andre projekter. Vi vil have mere lokal arbejdskraft med til byggeriet, siger Sara Olsvig.

Lufthavnen i Nuuk skal være på 2200 meter, lyder meldingen.

- Grønland har brug for, at der sker vækst i Nuuk via anlæggelsen af lufthavnen i Nuuk, siger Sara Olsvig

Partiet melder samtidig ud, at de ikke ønsker at lukke lufthavnen i Kangerlussuaq, der i stedet skal udvikles i samarbejde med Qeqqata Kommunia.

Ilulissat får ikke 2200 meter

Sara Olsvig fortæller på pressemødet, at partiet vil udvide lufthavnen i Ilulissat på den nye placering. Dog ikke til 2200 meter i første omgang. Udvidelsen skal sikre, at landingsbanen senere kan udvides yderligere på et senere tidspunkt. 

LÆS OGSÅ IA præsenterer deres forslag til lufthavnspakke torsdag

Inuit Ataqatigiit vil også sikre bedre havneforhold i Ilulissat, siger Sara Olsvig.

I Sydgrønland ønsker partiet, at lufthavnen i Qaqortoq skal undersøges yderligere, inden man er klar til at stemme for. Sara Olsvig siger, at en regularitet på 80 procent ikke er nok for Inuit Ataqatigiit.

Slutteligt ønsker Inuit Ataqatigiit, at forundersøgelser af gruslandingsbaner i en række byer skal fortsætte. Det gælder Narsaq, Qasigiannguit, Qeqertarsuaq, Kangaatsiaq, Nanortalik, Ittoqqortoormiit. Partiet ønsker også en forundersøgelse af en lufthavn i Tasiilaq.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt