Foto: KNR // Ivik Kristiansen

To spørgsmål, syv partier Demokraterne

I denne uge får hver af de syv opstillede partier til Inatsisartutvalget mulighed for at svare på to vigtige spørgsmål. Et nyt parti hver dag.

Dagens parti er Demokraterne, og vi har spurgt formand for partiet, Randi Vestergaard Evaldsen, om hvad der er den største udfordring for Grønland i dag?

#IQ2018
KNR vil I dagene frem mod valget bede partierne svare på to spørgsmål:

Hvad er landets største udfordring?
Hvordan vil I løse den?

Du kan finde partiernes svar på KNRs temaside om valget #IQ2018

- Den største udfordring, synes jeg er, at vi igennem næsten 40 år har været styrret af venstreorienterede partier. Jeg synes, det har betydet, at vores samfund også er bygget op på baggrund af deres værdier. Det vil sige, at hele samfundsstrukturen og det offentlige er bygget op på baggrund heraf. I vores øjne har det blandt andet betydet, at man har frataget befolkningen og de erhvervsdrivende ansvaret og sådan set også ansvaret og friheden til at agere, hvilket også har betydet at væksten og udviklingen har været på et minimalt niveau. Og så er det som om, der er blevet skabt en eller anden form for forventning om, at det er en samfundsopgave at detailstyre det enkelte menneskes liv, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

LÆS OGSÅ Atassut

Andet spørgsmål til partiformanden er, hvad hun og partiet vil gøre for at løse den udfordring.

- Det højeste ønske fra demokraternes side er, at frihed og ansvar kommer tilbage til befolkningen. Vi vil kæmpe for, at bureaukratiet kommer ned på det minimale. Og så skal vi helt konkret kigge på de love og regler, der faktisk begrænser den enkeltes frihed. Ved at få en mere liberalt orienteret regering kan vi også få skabt et samfund, der kan påtage sig ansvar og derved også mere frihed.

- Ligeledes skal vi give erhvervslivet de bedste rammer for udvikling, så vi kan få skabt den fornødne og tiltrængte vækst, som vi har brug for i landet. Det vil sige, at jo flere der påtager sig et ansvar i landet, jo hurtigere kan der blive rettet op på samfundets struktur, siger hun.

LÆS OGSÅ Inuit Ataqatigiit

LÆS OGSÅ Samarbejdspartiet

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt