To spørgsmål, syv partier: Inuit Ataqatigiit

I denne uge får hver af de syv opstillede partier til Inatsisartutsvalget lov at svare på to vigtige spørgsmål. I dag er det Inuit Ataqatigiits tur.
Foto © : KNR
Skrevet af Ane-Marie Petersen
17. april 2018 10:16

Spørgsmålet til Inuit Ataqatigiits formand Sara Olsvig, lyder: Hvad er den største udfordring for Grønland i dag:

- Den største udfordring, er den sociale ulighed vi har i landet. De meget forskellige livevilkår vi har fra familie til familie, fra bosted til bosted. Vi skal kæmpe for, at flere kommer med i fælleskabet, og flere forældre har kræfter til at tage godt ansvar for deres børn. Det er vi nødt til at skabe fundamentet for i de kommende år.

#IQ2018
KNR vil I dagene frem mod valget bede partierne svare på to spørgsmål:

Hvad er landets største udfordring?
Hvordan vil I løse den?

Du kan finde partiernes svar på KNRs temaside om valget #IQ2018

LÆS OGSÅ Samarbejdspartiet

Og hvad vil Inuit Ataqatigiit så gøre ved det?

- Det er at sikre, at vi får skabt mere vækst, så vi har råd til bedre velfærd for at understøtte familierne og forældrene. For at kunne skabe bedre vilkår for vores børn, så skal vi også have midlerne til at gøre det. Så vi peger på øget vækst, vi peger på helt konkrete forbedringer på fiskeriområdet og andre steder, så vi kan får flere penge i kassen og sikre det stærke fundament.

Formanden kommer også ind på de fire vigtigste brancher i Grønlandsk økonomi som ifølge Naalakkersuisut er fiskeri, råstoffer, turisme og landbaserede erhverv.

- Det, som jeg gerne vil sige er, at vi også taler om de fire erhvervssøjler, men vi skal også tale om, at hvis vi er 57.000 i landet, så skal vi være 57.000 stærke søjler. Så det handler om, at får styrket menneskelige ressourcer og få skabt både menneskelig og økonomisk vækst her i landet, siger formanden for Inuit Ataqatigiit Sara Olsvig.

I morgen er det et andet partis tur til at svare på spørgsmålet.