To spørgsmål, syv partier: Samarbejdspartiet

I denne uge får hver af de syv opstillede partier til Inatsisartutvalget lov at svare på to vigtige spørgsmål. Et nyt parti hver dag.
Foto © : Helle Nørrelund Sørensen
Skrevet af Merete Lindstrøm
16. april 2018 09:51

I dag starter vi med Michael Rosing, der er formand for Samarbejdspartiet.

Vi har spurgt ham, hvad der er den største udfordring for Grønland pt..

- Den største udfordring i Grønland i øjeblikket, det er vores sociale problemer. Dernæst komme problemet med folkeskolen og dernæst problemet med at vi ikke har andre indtægter end fiskeriet og bloktilskuddet. Men det helt helt overvejende problem, det er de sociale problemer. Vi har så mange folk der simpelthen har ondt i livet og det påvirker alt hvad vi gør, siger Michael Rosing og fortsætter:

#IQ2018
KNR vil I dagene frem mod valget bede partierne svare på to spørgsmål:

Hvad er landets største udfordring?
Hvordan vil I løse den?

Du kan finde partiernes svar på KNRs temaside om valget #IQ2018

- Vi kan ikke få vores økonomi op at stå så længe folk ikke er i stand til at passe et arbejde. Vi kan ikke få folk igennem folkeskolen hvis de har sociale problemer. Vi kan nærmest ingenting. Så det aller allervigtigste problem at få løst det er de sociale problemer, siger formanden for Suleqatigiissitsisut, Michael Rosing.

Og hvad vil Samarbejdspartiet så gøre ved det?

- Der mener jeg, at vi er simpelthen nødt til at bede om hjælp. Vi er nødt til at sige vi er i et rigsfælleskab her, og vi er nødt til at tage imod al den hjælp vi kan få. Vi skal simpelthen starte der, ellers så er der ikke noget der fungerer. Der findes jo masser af resourcer i Danmark som både har forstand på det her med at løse sociale problemer, som har mandskab til det og som har penge til det, siger han og fortsætter:

- Så vi skal ud over at omdirigere nogle af vores egne ressourcer til at løse de sociale problemer vi har, så skal vi gå til rigsfællesskabet og sige vi har altså et fælles problem her og vi vil gerne have noget hjælp, vi vil gerne have noget viden, vi vil gerne have nogle personer vi vil gerne have nogle ressourcer, siger Michael Rosing.

Vi er tilbage med et nyt parti og samme spørgsmål i morgen.