Foto: KNR

To spørgsmål, syv partier: Atassut

To vigtige spørgsmål og syv partier. I denne uge får hver af de syv opstillede partier mulighed til at svare på et konkret emne. Hver dag svarer et parti og dagens parti er Atassut.

Til spørgsmålet om hvad er den største udfordring for Grønland lige nu, siger formand Siverth K. Heilmann:

 - Selvom der er mange arbejdsløse her i landet, så vælger man at hente arbejdskraft udefra. Også boligsituationen skal der gøres noget ved. Både i bygder og byer er der bygninger, der trænger til renovering og behovet for nye boliger stiger, derfor er der brug for, at der sættes bevilling på området. På den måde er der også boliger for dem, der kommer fra andre byer for at arbejde.

#IQ2018
KNR vil I dagene frem mod valget bede partierne svare på to spørgsmål:

Hvad er landets største udfordring?
Hvordan vil I løse den?

Du kan finde partiernes svar på KNRs temaside om valget #IQ2018

LÆS OGSÅ Samarbejdspartiet

Hvad vil Atassut så gøre ved problemet?

- Vi skal prioritere arbejdsløse, når der er ledigt arbejde. At hente kinesere til landet og så samtidig sige, at der er store ledighedsproblemer, hænger ikke sammen. Sådan kan vi tjene flere penge til landet i forhold til at hente arbejdskraft udefra.

- Ved boligsituationen, kan finansiering på området, løse problemerne. Vi er klar over problemet længe og hvis det skal løses, skal politikerne lave et forlig og bevilge flere midler til området, siger Siverth K. Heilmann.

Torsdag er der endnu et parti, der svarer på, hvad de mener er landets største udfordring.

LÆS OGSÅ Inuit Ataqatigiit

 

Kommentarer