Demokraatit i markant fremgang i Kommune Kujalleq - kommer fra konkurrenten

To lokalpolitikere melder sig ind i Demokraatit i Kommune Kujalleq efter 'nøje overvejelser'.
To tidligere Siumutpolitikere bliver medlemmer af Demokraatit og fortsætter i Kommune Kujalleqs kommunalbestyrelse. Foto © : Kommune Kujalleq
04. marts 2024 13:36

Karen Marie Kyed Frederiksen og Simon Simonsen er de to nyeste medlemmer af Demokraatit i Kommune Kujalleq.

Det kommer efter de i slutningen af februar meldte sig ud af Siumut. Det skriver Demokraatit i en pressemeddelelse.

Begrundelsen fra de to politikere lød tidligere, at de ikke længere kan se sig selv i Siumuts politik

- Til gengæld har det samtidig været tydeligt for mig, at jeg har været enig i de synspunkter, som Demokraatit har fremlagt både på landsplan og her i Kommune Kujalleq. Derfor har jeg valgt fremover at repræsentere Demokraatit, siger Karen Marie Kyed Frederiksen.

Ikke den eneste

Hun får selskab af Simon Simonsen, der samme tid forlod Siumut, og han ligger ikke skjul på, hvorfor. Han mener nemlig, at Siumut underlægger sig IA politik.

- Jeg mener, at udviklingen både i Kommune Kujalleq og på landsplan går for langsomt, netop fordi der mangler en retning og en plan. Her mener jeg, at Demokraatit er det parti, der har de bedste og mest fremsynede visioner for mit elskede land, siger Simon Simonsen.

De to lokal politikere har tidligere fortalt til KNR, at afgangen ikke var let, men at de manglende visioner i Siumut gjorde, at de ikke længere kunne se sig selv i partiet og brugte den meget omdiskuterede fiskerilov som eksempel

- Jeg har ikke holdt skjult, at jeg ikke kan deltage i at godkende forslaget til ny fiskerilov, som den foreligger, sagde Simon Simonsen tilbage i februar, da han meldte sig ud.

Markant fremgang

Med de to nye medlemmer får Demokraatit tre medlemmer i Kommune Kujalleqs kommunalbestyrelse. Også Margrethe Thårup Andersen, der i dag sidder i kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq, meldte sig i sig sidste år ud af netop Siumut til fordel for Demokraatit.

Og fremgangen i partiet glæder formanden, Jens-Frederik Nielsen.

Han påpeger, at partiet vokser i hele landet, og at det er nogle 'prominente kræfter', der efterhånden kæmper for at udbrede Demokraatit politik.

De to nye medlemmer af partiet vil fortsætte med at have landets børn i fokus.

- Børnene er vores fremtid, og vi anser det som vores pligt som folkevalgte at sikre ordentlige forhold i både daginstitutioner, folkeskoler og med hensyn til fritidsaktiviteter. Det er vigtigt for os, at vi i kommunen altid sætter børnene og børnenes vilkår i forreste række, siger Simon Simonsen