Presset økonomi tvinger KAK til at aflyse flere samlinger

Det er ikke nogen hemmelighed, at fodboldforbundet KAK er økonomisk presset, og nu får det dem til at aflyse endnu flere samlinger for fodboldlandsholdene.
Flere aflysninger er blevet en realitet for KAK på grund af en skrantende økonomi. Foto © : Kalaallit Arsaattartut Kattuffiat
13. september 2024 14:22

Presset økonomi har før betydet, at Kalaallit Arsaattartut Kattuffiat (KAK) har afblæst projekter.

Blandt andet Nordic Baltic Cup 2024. Forbundet skulle være vært for i år, men måtte aflyse, og nu er den gal igen på grund af den skrantende økonomi. 

I et facebookopslag fortæller foreningen, at den bliver nødt til at aflyse kvindelandsholdets samling, U19 futsal samlingen for herrer og Futsal Week her i september i Kroatien for herrelandsholdet.

I opslaget ligger foreningen ikke skjul på, at det er skuffende, men at alle alternativer er afsøgt. 

Det understreger Ungaaq Abelsen, der er sekretariatsleder i KAK, også i et interview efterfølgende.

- De her aflysninger er selvfølgelig allersidste udvej, vi har undersøgt andre muligheder for at kunne gennemføre de her projekter. Derfor er det også en tung beslutning at skulle aflyse, siger han til KNR.

Men det har været en nødvendighed for forbundet.

Aflysningerne retter op

- Uden at nævne et beløb kan jeg sige, at aflysningen af de tre arrangementer svarer til det beløb, som vi skal have rettet op, siger Ungaaq Abelsen.

Den dårlige økonomi, som forbundet slås med nu, er en konsekvens af en skæv økonomi fra tidligere år, skriver KAK på Facebook.

- Men en anden faktor er også flypriserne, som har været lidt højere i år, end vi havde forventet og budgetteret med, desværre, siger Ungaaq Abelsen.

Kan de samles næste år?

Men der er lys for enden af tunnelen, slår Ungaaq Abelsen fast.

- Jeg kan sige med hundrede procent sikkerhed, at spillerne kan se frem til at samles i 2025 og fremover.

Han fremhæver også, at KAK arbejder på, at noget lignende bliver undgået fremover.