Pengeproblemer spænder ben for international futsal i Grønland

Det var meningen, at turneringen Nordic Baltic Cup skulle være spillet i Nuuk i starten af oktober. Det er nu afblæst, da der simpelthen ikke er penge nok til arrangementet.
Lande fra både norden, baltikum og tyskland skulle have spillet futsal i Nuuk. Men det er nu aflyst.
Skrevet af Kim Hinrichsen
19. juli 2024 13:26

Tilbage i januar kunne det grønlandske futsalforbund, Kalaallit Arsaattartut Kattuffiat (KAK), stolt fortælle at man havde fået værtsskabet til Nordic Baltic Cup 2024.

Men nu - knap tre måneder inden bolden skulle være givet op i Nuuk - er planerne fløjtet af.

Og årsagen er noget så ærgerligt som manglende penge. Det har simpelthen ikke været muligt at skaffe nok, og derfor bliver der ikke noget Nordic Baltic Cup i år.

KAK har dog ikke helt givet op på drømmen om international futsal-turnering herhjemme. Forbundet fortæller, at det arbejder videre for at få turneringen på grønlandsk grund enten i 2025 eller 2026.

Formanden for KAK, Kenneth Kleist, er selvfølgelig skuffet, men også stolt over, at det for en stund så ud til, at der skulle spilles internationalt futsal i Grønland: 

- Vi er stolte af de lande, som ellers har sagt ja til at komme til Grønland, og vi håber, at de også er klar, når det lykkes os at arrangere turneringen næste gang, siger Kenneth Kleist og fortsætter:

- Vi er meget taknemmelige for de forskellige private og offentlige virksomheder, der vil støtte projektet, som vil gavne sporten og vores land.

Det er dog ikke ensbetydende med, at man ikke kan få lov til at se det grønlandske herrelandshold spille international futsal her i efteråret.

Futsal-herrelandsholdet skal nemlig deltage ved turneringen Futsal Week Croatia i september.