Grønland vil være vært for international futsal turnering

Futsalturneringen Nordic Baltic Cup skal afholdes til efteråret, og hvis det står til KAK, bliver det på hjemmebane for det grønlandske landshold.
futsal landshold 2021
Futsal landsholdet kan få mulighed for at spille landskampe på hjemmebane i oktober Foto © : KAK
Skrevet af Noah Mølgaard
17. januar 2024 16:02

Grønlands Boldspilunion KAK arbejder nu på at få futsalturneringen Nordic Baltic Cup til Grønland og vil udvide turneringen med Tyskland.

Futsal turneringen Nordic Cup, som Grønland har været en del af i flere år, er blevet udvidet fra kun at være en turnering for nordiske lande til også at omfatte baltiske lande.

- Jeg var selv til stede under Nordic Baltic Cup i december, og der blev vi enige sammen med deltagerne om, at vi skal sende invitationer ud Nordic Baltic Cup i Nuuk i 2024, siger formanden for KAK, Kenneth Kleist, til KNR.

Nordic Baltic Cup har været afholdt i december i flere år og tidspunktet for afholdelsen af turneringen bliver formentlig ændret i år.

- Vi kan ikke afholde turneringen i december, fordi de andre landshold skal deltage ved VM i den periode. Nu er det meget sandsynligt, at turneringen allerede skal afholdes fra 1. oktober, tilføjer Kenneth Kleist.

Revance mod Danmark

Han brugte lejligheden ved overværelsen af Nordic Baltic Cup på at fremlægge tanker bag afholdelse af turneringen i Grønland.

Invitationer er sendt til Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen og Tyskland.

- De har dog betænkeligheder, siger Kenneth Kleist om de andre landes reaktion til tanken om at komme til Grønland.

-  Vi ved alle sammen, hvor dyrt det er at rejse mellem Grønland og Danmark. Forskellige lande har nævnt rejseomkostninger som bekymring. Vi er fra KAK blevet enige om at undersøge, i hvilket omfang vi kan hjælpe med at bringe omkostninger ned, siger Kenneth Kleist.

Der er også et andet sportsligt aspekt ved at afholde futsal-turneringen med dansk deltagelse.

- Vi vil meget gerne vise god præstation på hjemmebane. Vi tabte til Danmark i december og er meget opsatte på revanche, siger Kenneth Kleist.

Nu afventer KAK svar fra de forskellige lande, om den største internationale futsalturnering i Grønland kan blive til realitet.