Demokraterne: Kampagne i Danmark er ikke løsningen for sundhedsvæsnet

Demokraternes Malene V Rasmussen giver ikke meget for Doris J. Jensens forsøg på at afhjælpe personalemangel i sundhedssektoren.
Skrevet af Merete Lindstrøm
27. september 2018 09:09

Reklameslogans og et rekruteringscenter i Danmark er ikke den rigtige vej at gå, hvis problemet med manglende sundhedspersonale skal løses. Så klar er kritikken fra Demokraternes sundhedsordfører, Malene V. Rasmussen.

- Jeg tror ikke, at det grundlæggende er det, der skal til, siger hun.

LÆS OGSÅ Sundhedsvæsenet kører på pumperne

Kritikken kommer efter, at naalakkersuisoq Doris J. Jensen har erkendt, at problemet med personalemangel er stort, men at hun også mener, at der bliver gjort de rigtige ting for at løse problemet. 

Og det er her Demokraternes sundhedsordfører er uenig.

- Jeg tror man skal kigge på nogle helt andre punkter for at komme problematikken i møde, og der mener jeg, man skal kigge meget mere dybdegående på, hvordan struktur og økonomi kan laves anderledes heroppe, siger hun.

LÆS OGSÅ Sundhedskartellet efterlyser handling fra Selvstyret

Malene V. Rasmussen mener, at vi kan finde inspiration hos vores vestnordiske naboer i Island, Færøerne og Nordnorge og blive inspireret af, hvad de foretager sig for at tiltrække sundhedspersonale, der bliver i landet i længere tid, end dem man rekrutterer gennem vikarbureauerne.

- Der er nogle reelle punkter som løn og arbejdsforhold. Men også muligheder udenfor arbejdet, børnehavepladser, hvis de ønsker at tage familier med, eller boligforhold. Der kan være mange forskellige ting, der spiller ind. Det er bare vigtigt, at vi får kigget på det i vores sammenhæng, siger Malene V. Rasmussen.

LÆS OGSÅ Lægeforeningen efterlyser penge til sundhedsvæsnet