Årets første konfirmation i Annaassisitta Oqaluffia skulle have været 26. april.Foto: Camilla Dam/KNR

Corona udskyder konfirmationer i Nuuk

Årets konfirmationer i Nuuk bliver udsat til juni. Præstegældet udelukker ikke, at nogle må vente til efteråret.

Konfirmationer er et af de faste tegn på forår. Men traditionen bliver nu også ramt af coronavirus.

De første konfirmander skulle have stået ved alteret i deres nationaldragter søndag 26. april i domkirken Annaassisitta Oqaluffia i Nuuk. Kirkebogsførende præst i Nuuk Aviaja Rohmann Hansen har nu meddelt nye datoer til konfirmationer.

- Planlagte konfirmationer i april og maj er udsat til juni. Konfirmationerne vil blive udsat yderligere til efteråret, hvis myndighederne indfører yderligere restriktioner, siger Aviaja Rohmann Hansen.

LÆS OGSÅ Biskop om coronafrygt i kirken: Konfirmander bør deles op i flere hold

Nuuk er hårdest ramt af nedlukningen af landet. I hovedstaden er der forbud mod forsamlinger med flere end 10 personer. Kirker på kysten har også fulgt forbuddet og har aflyst gudstjenester.

Online undervisning

Konfirmationer medfører også meget trafik, når familier og venner skal komme til den store dag. Men passagertrafikken blev lukket fredag 20. marts i foreløbig to uger med mulighed for forlængelse.

- Der skal gå mindst to uger uden konstatering af nye smittede, inden vi kan slække på vores anbefaling til restriktion for samvær og trafik, siger landslæge Henrik L. Hansen.

Præstegældet i Nuuk vil oplyse nye datoer til konfirmationer på sin hjemmeside og Facebook. Men det er ikke sikkert, at datoerne holder, hvis forbuddet mod forsamlinger og indstilling af passagertrafik bliver forlænget.

Konfirmandundervisningen er også flyttet til sociale medier. Der bliver postet melodier til salmer og andet undervisningsmateriale til konfirmander, som kommende konfirmander kan hente med deres smartphones eller tablets.

Andre byer afholder konfirmationer senere på foråret.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 7448
  Antal smittede 14
  Antal raskmeldte 14
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: nun.gl
  Opdateret
  18. september 2020 kl. 10:45