Biskop om coronafrygt i kirken: Konfirmander bør deles op i flere hold

Selv om alle normale gudstjenester er aflyst, skal forårets konfirmationer gennemføres. Biskoppen anbefaler dog, at konfirmanderne deles i mindre hold.
Konfirmationerne, som traditionelt er velbesøgte, er ikke aflyst.
Skrevet af Jaaku Lyberth
18. marts 2020 15:45

Forårets første konfirmationer er forberedt til at ske anden påskedag.

Men kun den nære familie og pårørende bør deltage i de kommende konfirmationer. Det sker for at følge Epidemikommissionens anbefalinger, oplyser biskop Sofie Petersen, der har udsendt en meddelelse til samtlige præstegæld i landet.

LÆS OGSÅ Biskoppi : Marsip 31-ata tungaanut oqaluffinni naalagiartitsinerit unitsinneqarput

Biskop Sofie Petersen har meddelt, at alle gudstjenester i Grønland er aflyst indtil 31. marts. Det sker for at forebygge spredning af coronavirus.

Konfirmationer ikke aflyst

Men konfirmationerne, som traditionelt er velbesøgte, er altså ikke aflyst.

- Vi henstiller til, at det kun er de nære familier og nære pårørende, der deltager, fordi vi overordnet vil holde de retningslinjer, som er givet af Landslægeembet, siger biskop Sofie Petersen.

Derfor skal præsterne tage nogle forholdsregler:

- Der kan jo være mange, måske et hold på 20, der skal konfirmeres på en dag. Og når man tæller familier og pårørende og venner med, så kan kirken hurtig blive fuld, siger Sofie Petersen.

Og præsterne har flere valggmuligheder for at imødekomme anbefalingen om, at der ikke må være flere end 100 mennesker forsamlet.

Præsterne har mulighed for at spliltte konfirmanderne op på konfirmationsdatoen. De kan også ændre på datoen for konfirmationerne.

- Konfirmationsdatoerne er fastsat, og det er de enkelte præster selv, der skal i aktion for at finde ud af det, siger biskop Sofie Petersen.