Økonomisk Råd gentager: Byg lufthavne i etaper

Den danske medfinansiering af lufthavnspakken vil sænke risikoen i projektet. Men det vil være en rigtig god idé at bygge lufthavnene i etaper, lyder det fra Økonomisk Råd i den årlige rapport om Grønlands økonomi.
Foto © : KNR - Foto: Ane-Marie Petersen
07. oktober 2018 15:36

Lufthavnspakken er det største infrastrukturprojekt i nyere grønlandsk historie. Og det er risikofyldt for landskassen. Overskud fra store dele af samfundet er samlet for betale projektet. Og går det vigtige fiskeri pludselig ned eller bliver projektet dyrere, så går det ud over landskassen.

- En negativ udvikling kunne således bringe Selvstyrets økonomi under betydeligt pres med risiko for behov for skattestigninger og/eller besparelser, skriver Økonomisk Råd i en gentagelse af tidligere udtalelser.

LÆS OGSÅ Byg nye lufthavne i etaper

Men med den nye finansieringmodel, med 700 millioner kroner i investering fra Danmark og hjælp til billige lån, ser projektet mindre risikabelt ud, lyder det fra rådet. Projektet bliver simpelthen mindre risikabelt, fortæller formand for Økonomisk Råd, Torben M. Andersen. 

- Samtidig med, at de kommer ind som medejere, så bliver der flyttet rigtig meget risiko fra landskassen over til staten, siger han.

LÆS OGSÅ Dansk bidrag gør lufthavne til endnu bedre forretning

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports kan spare en milliard kroner ved dansk bidrag

Økonomisk Råd påpeger dog endnu engang, at det vil være fornuftigt, at bygge lufthavnene i etaper. Det vil gøre risikoen for en overophedning af økonomien mindre.

Torben M. Andersen forklarer, at man også vil få mulighed for at samle erfaringer løbende, hvis man bygger lufthavnene en af gangen. 

LÆS OGSÅ Det mener partierne om dansk medfinansiering af lufthavnene

- Hvis man gør det en efter en, så vil den læring, der vil være i forhold til at bygge lufthavnene og alle mulige ting - der opstår altid alle mulige ting, som man ikke har tænkt igennem - så kan man bruge den læring til det næste projekt. Hvis man bygger alle tre på en gang, så er der en risiko for, at vi laver samme fejl alle tre steder, siger han.

Ved at bygge alle lufthavnene på en gang risikerer man også, at der kommer et stort lønpres på det grønlandsk arbejdsmarked, fordi der vil være mange store byggerier i gang på en gang, lyder advarslen fra Torben M. Andersen. 

LÆS OGSÅ Byg lufthavnene i etaper

LÆS OGSÅ Umage trio melder sig klar til at bygge lufthavne i etaper