Butikkerne i Sydgrønland har lukket for salg af alkohol på Børnenes Dag

I Narsaq, Qaqortoq og Nanortalik og i bygderne i Sydgrønland har Pilersuisoq, Brugseni og Pisiffik i dag lukket for salg af alkohol i anledning af Børnenes Dag. Det sker på anmodning af Lokaludvalget i Nanortalik.
1. juni markeres Børnenes Dag i Grønland. Dagen er også en lønningsdag, hvor mange drikker sig fulde. Det er en dårlig cocktail, mener Didda Isaksen, fra Nanortaliks Lokaludvalg.
01. juni 2024 15:25

- I samarbejde med Kommune Kujalleq har vi valgt at støtte Børnenes dag 1. juni med ingen salg af alkohol.

Det skrev Pisiffik i Qaqortoq på deres facebookside i torsdags.

Faktisk bliver der hverken solgt alkohol i Pilersuisoq, Brugseni eller i Pisiffik i Sydgrønland i dag.

Det har blandt andet været et ønske fra Nanortalik Lokaludvalg.

- Det er lige efter lønningsdag, og der er mange fulde. Børnene har det sjovt om dagen, men jeg forestiller mig for nogle, at det bliver en dårlig aften og en dårlig slutning på dagen. Derfor har vi anmodet om det, så de kan have en god dag, siger den fungerende formand for udvalget, Didda Isaksen til KNR.

Ifølge hende har der været problemer med druk i de senere år på børnenes dag.

Forældrene skal være til stede

Direktøren for Pilersuisoqs afdeling i Sydgrønland, Henriette Josefsen, kan også nikke genkendende til den berusende stemning, der plejer at være på børnenes dag den 1. juni hvert år.

- Da det drejer sig om børn, har vi allerede indvilliget i at lukke for alkoholsalg i Pilersuisoq butikkerne i hele Sydgrønland for børnene, siger direktøren til KNR og fortsætter:

- Også for at flere forældre kan være til stede på børnenes dag, så børnene kan føle, at forældrene er der.

At øl, vin og spiritus ikke vil være muligt at købe i år på børnenes dag, finder Didda Isaksen fra Nanortalik Lokaludvalg betryggende.

- Det er godt, værtshusene skal også have lukket her i Nanortalik, heldigvis. Det er betryggende og dejligt for børnene, siger hun.

Hun håber, at det fremover vil blive normal praksis, at butikker i Sydgrønland lukker for salg af alkohol på børnenes dag.