Børnenes dag: Vi vil have gode venner og et trygt hjem

I anledning af børnenes dag er KNR gået i øjenhøjde med dem, vi snakker om: Børnene. Hvad er vigtigt for dem? Det spurgte vi en række børn om ved Kommuneqarfik Sermersooq’s og kulturhuset arrangement i Katuaq.
Skrevet af Ane-Marie Petersen
01. juni 2018 15:12

Ansigtsmaling, uddeling af balloner, sunde snacks og fælles maleri. Selvom vejrguderne ikke er med børnene i Nuuk, var kulturhuset propfyldt med glade børn fra alle aldre.

Til spørgsmålet om, hvad der skal til for at have det godt som barn, er 11-årig Nivikka Dinesen fra Kangillinnguit Atuarfiat ikke i tvivl om svaret:

- Man skal være glad og ikke have problemer derhjemme og have god forældre. Så bliver man ikke ked af det og har gode venner.

Og vennerne fylder meget i hverdagen.

- Mine venner er rigtige søde og rigtige sjove at være sammen med, siger Nivikka Dinesen.

Hendes klassekammerat og gode veninde Lea Lyberth Petersen er enig med hende.

- Man skal være glad og man skal være glad for, at man har venner og familie.

- Og mobilen, det er en af de vigtigste i mit liv. Fordi der er mange ting man kan bruge i den, man sender billeder og kan skrive til hinanden.

For 14-årig Amina Ghebrelul er det trygge rammer, der er det vigtigste som barn.

 - Det vigtigste som barn er at have et godt hjem og gode forældre, og børn der har det trygt, når de er derhjemme og selvfølgelig andre steder, siger 14-årig Amina Ghebrelul, og fortsætter:

- Fordi børn bliver meget let påvirket, det synes jeg i hvert fald. Hvis de ikke har det godt, eller har gjort noget som de burde ikke have gjort, så det er det vigtigt at have det trygt, ellers så er det jo det ikke godt, siger Amina Ghebrelul.