Brugseni tordner mod RAL: Skyld i madspild for 1,3 millioner

Forsinkelser og forkert håndtering af kølecontainere er skyld i, at læssevis af madvarer må kasseres. Og det skaber både frustrationer og tabt omsætning.
Når skibsleverancerne fra Royal Arctic Line er forsinkede eller håndteret forkert, betyder det både store mængder madspild, tabt omsætning, ekstraarbejde og sure kunder, mener Brugseni. Foto © : Henningsen Elena
Skrevet af Thor Bill
11. september 2023 11:38

Det er både dyrt og irriterende, når dagligvarebutikker må hælde madvarer direkte i skraldespanden, fordi de er ankommet for sent – eller ikke blevet håndteret korrekt på turen fra Danmark.

Sådan lyder kritikken af Royal Arctic Line fra dagligvarekæden Brugseni i en pressemeddelelse.

Ifølge Brugseni har deres butikker i år smidt varer ud for over 1,3 millioner kroner i indkøbspriser på grund af forsinkelser eller forkert håndtering af køle-frysecontainere. Og det skaber store frustrationer.

- Det store madspild, den tabte omsætning, det store arbejde for vores medarbejdere med at sortere varerne, de mange kunder der ikke forstår, hvorfor der ikke er friske forsyninger i butikkerne. Alt sammen er det en ekstraregning, en masse uindfriede forventninger og et massivt madspild, skriver de.

Det blev særligt tydeligt i august, hvor fragtskibet Tukuma Arctica blev to uger forsinket. For udover at give tomme hylder i butikkerne, så skabte det også ekstra udfordringer og omkostninger for Brugseni.

- Alle butikker manglede varer i stort omfang blot på grund af et enkelt skibs forsinkelse, og når skibet er ankommet, begynder en ny proces med udsmidning af varer, der er gået på dato, frustrationer blandt medarbejderne med ekstra arbejde og deraf tabt omsætning.

I august betød en forsinkelse af fragtskibet Tukuma Arctica tomme hylder i flere butikker.

Efterlyser ny ankomstdag

Ifølge Brugseni blev dagligvarekæden i juli måned inviteret til at komme med ønsker til RALs kommende atlantsejlplan. Her har Brugseni blandt andet understreget, at RAL fremover bør mindske forsinkelser og håndtere kølecontainere på den rigtige måde.

Derudover er én af de løsninger, som Brugseni peger på at ændre i sejlplanen, så den ugentlige ankomstdag med varer bliver ændret fra fredag til onsdag eller torsdag.

- Vi har brug for at sejlplanen tager højde for vores kunder og medlemmers typiske indkøbsmønstre, hvor fredag og lørdag altid vil være de vigtigste dage på ugen med salgsklare butikker. Af den grund er onsdag eller torsdag en langt bedre ankomstdag, skriver de. 

Ifølge Brugseni vil det også være til gavn for RAL med ny ankomstdag, da det vil betyde, at der ikke skal udleveres varer i weekenden, hvis skibene bliver forsinket en dag eller to. Alligevel er den ide hurtigt blevet afvist af RAL, skriver Brugseni.

- Vi havde håbet på, at RAL ville lytte til vores ønsker, som de har bedt om at modtage, men i stedet for at løse vores udfordringer, er vores forslag om ny ankomstdag i Nuuk blevet affejet med ”ikke realistisk”. Vi har ikke fået nogen begrundelse for hvorfor.

KNR arbejder på at få en kommentar fra Royal Arctic Line.