Friske forsyninger til kysten bliver forsinket

Leveringstiden for varer er tilbage til normalen i Nuuk, men borgerne på kysten vil fortsat mærke fragtskibets forsinkelse.
Borgerne i Nuuk blev ikke så hårdt påvirket af Tukuma Arcticas forsinkelse, som man havde frygtet. Borgerne på kysten vil dog mærke forsinkelsen lidt endnu. Foto © : RAL
Skrevet af Teitur Larsen
29. august 2023 16:11

Bor du på kysten, vil dine dagligvarer, pakker og andet være forsinket med to til tre dage.

- Det gælder alle varer. For alt bliver transiteret via Nuuk, siger kommerciel direktør i Royal Arctic Line, Niels Clemensen.

Årsagen er en teknisk fejl på Tukuma Arctica tidligere på måneden, der gjorde, at fragtskibet blev 14 dage forsinket og først ankom til Nuuk 25. august.

De friske forsyninger kom dog til hovedstaden 20. august, da Royal Arctic Line fandt en midlertidig løsning med et andet skib. Men det har skabt en ubalance i rederiets container flow.

Efterveer fra Tukuma Arctica

Skibet, der blev indsat som midlertidig erstatning, havde ikke samme kapacitet som Tukuma Arctica.

- Der er nogle efterveer fra Tukuma Arctica. De sidste 14 dage har leverancen til Nuuk været normaliseret, men de forsinkelser, der kom som følge af Tukumas uheld, tager noget tid i forhold til transporten ud på kysten, forklarer Niels Clemensen.

Årsagen til Tukuma Arcticas havari blev identificeret som en sjælden skade på et kritisk bæreleje, der understøtter skrueaksen fra hovedmotoren og ud til propellen på Tukuma Arctica.

Royal Arctic Line forventer, at kysttrafikken vil være påvirket med 2-3 dages forsinkelser indtil 2. uge af september.