Brugerbetaling vil gøre havnene i større byer selvfinansieret, og så vil de penge, der bliver afsat i finansloven, kunne blive prioriteret til de mindre havne, står der i dette års udgave af Politisk Økonomisk Beretning.

Brugerbetaling i havne i større byer undersøges

Brugerbetaling i større havne gør dem selvfinanseret, mens det frigiver penge til at modernisere mindre havne, mener Naalakkersuisut.

Naalakkersuisut undersøger muligheden for at indføre brugerbetaling i havnene i de større byer.

- Aktuelt undersøges muligheden for at indføre brugerbetaling i de større byer, står der i dette års udgave af Politisk Økonomisk Beretning.

I dag bliver der afsat 25,2 millioner kroner om året på finansloven til reinvesteringer i de grønlandske havne.

Men det beløb rækker ikke til meget.

LÆS OGSÅ Ingen blokering for havneafgifter

- Det rækker til det mest nødvendige vedligehold, men kun i meget ringe grad til forbedringer af havnefaciliteterne. Det gør, at havnene i udstrakt omfang ikke er tidssvarende, står der i beretningen.

Af beretningen fremgår det, at mange af havnefaciliteterne ikke er egnet til børn, ældre og andre folk med gangbesvær, mens der i mange havne er utilstrækkelige vilkår til indhandling af fisk, fortøjning af fartøjer og godsbefordring.

Og det kan løses ved at indføre brugerbetaling i havnene i større byer, står der.

Frigiver penge til mindre havne

Brugerbetaling vil gøre havnene i større byer selvfinansieret og dække omkostningerne til drift og vedligeholdelse, mens det også kan finansiere reinvesteringer.

Og så vil de penge, der bliver afsat i finansloven, kunne blive prioriteret til vedligeholdelse og reinvestering til de mindre havne.

- På den måde er hensigten, at der vil blive råd til at forbedre havnefaciliteterne i både de større havne som i landets mindre havne, står der i dette års Politisk Økonomisk Beretning.

LÆS OGSÅ Vanskelig klatretur for fiskere

Det fremgår ikke af beretningen, hvilke byer, der er tale om, og hvor meget, man tænker, at brugerne skal betale for at gøre brug af havnene. Men det fremgår, at der allerede er hjemmel for brugerbetaling i havneloven, som Inatsisartut vedtog i 2015.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt