Borgere i Kujalleq: Hvor er de 40 millioner?

En gruppe demonstranter fyldte i går gaderne i Qaqortoq, da økonomiudvalget i Kommune Kujalleq holdt møde om den manglende skattebetaling. De ville vide én ting: Hvor er de 40 millioner?
Efter det blev kendt, at Kommune Kujalleq skylder 40 millioner kroner til landskassen, vil borgerne i kommunen vide, hvor de penge er blevet af. Foto © : Jørgen Simionsen / KNR
13. juni 2024 14:02

Kommune Kujalleq har et efterslæb til landskassen på 40 millioner kroner plus tre millioner i renter. Gælden er opstået, fordi kommunen ikke har betalt skat i tre måneder.

Det fik onsdag en gruppe demonstranter til at gå på gaden. De ville vide, hvor de 40 millioner kroner er blevet af? Og hvorfor er der ikke blevet betalt skat? Det lyder nemlig heller ikke til, at de er brugt på borgerne.

Bevæbnet med plakater og bannere

Svaret krævede de fra økonomi- og erhvervsudvalget, der holdt møde på kommunen. Derfor bevægede demonstranterne sig fra bymidten i Qaqortoq til kommunekontoret. Her kom det under et kommunalbestyrelsesmøde i maj frem, at kommunen ikke har betalt skat til landskassen siden marts.

- Begivenhederne har rystet befolkningen, og mange spørgsmål står stadig ubesvaret, lød det fra en af arrangørerne af demonstrationen.

Og det skaber utryghed blandt befolkningen, understreger demonstranterne.

Blev mødt af borgmesteren

Da de kom frem til kommunen, blev de mødt af borgmester Stine Egede (IA), der også er formand for økonomi- og erhvervsudvalget. Hun fortalte kort, at resultaterne af en undersøgelse, der har set på, hvor pengene er blevet af, skulle til at fremlægges under mødet.

- Men, der er ingen, der har gjort noget forkert, understregede hun.

Og borgerne i både Qaqortoq, Narsaq og Nanortalik vil blive informeret om, hvad der kom frem på mødet i økonomiudvalget, når der senere på måneden vil blive holdt borgermøder i de tre byer. Her vil kommunen redegøre for, hvad der skete med de 40 millioner.

- Jeg er selvfølgeligt spændt på at høre, hvad økonomiudvalget har at sige, når de har holdt møde, lød det fra Angerdla Kielsen Olsen, der var med til demonstrationen, men som ikke for alvor var tilfreds med det foreløbige svar.