Atassut kræver valg

Atassut afviser yderligere drøftelser med sin tidligere koalitionspartner Siumut eller andre partier, før der har været valg i Inatsisartut.

 

Til morgen afbrød Atassut regeringssamarbejdet og trak sig fra Naalakkersuisut, og pressemeddelsen blev underskrevet af formand Knud Kristiansen og Steen Lynge.

 

Her skrev de også, at luften skal renses og at folkets tillid kun kan genopbygges ved et valg. Men i forbindelse med deres pressemøde kl. 10 var Knud Kristiansen ikke helt så klar i mælet.

 

Men kl. 14.30 indløb en ny pressemeddelelse fra Atassut under overskriften, Atassut forlader koalitionen. 

 

- Vi vil således ikke indgå yderligere drøftelser med vores koalitionspartner Siumut eller andre partier, før der er sket et valg til Inatsisartut.

Læs også Atassut trækker sig fra koalitionen

- Det er overordentligt vigtigt for ATASSUT, at befolkningens tillid til den politiske ledelse også bliver belønnet med troværdighed, retskaffenhed og loyalitet fra de folkevalgtes side. Vi havde derfor fra ATASSUT helst set at Revisionsudvalgets bebudede undersøgelse først blev tilendebragt, før vi fra ATASSUT tog stilling til om, hvorvidt vi som parti stadig kunne blive i koalitionen, eller om vi skulle trække os fra denne.

Læs også Atassut skifter holdning

- Men situationen gør, at vi her og nu må melde klart ud om vores disposition i forhold til landets politiske ledelse. Vi skal selvfølgeligt takke Siumut for det gode samarbejde, vi har haft indtil i dag, vi beklager, at vores fælles mission om et ”samlet land – et samlet folk” ikke blev gennemført valgperioden ud.

 

- Vi skal fra ATASSUT derfor anmode Naalakkersuisutformanden om at udskrive valg og samtidig skal vi fra ATASSUT opfordre de kommende folkevalgte at drage hensyn til man kigger fremadrettet og det fremtidige folkevalgte bør således drage omsorg for, at afdække, hvad der gælder på forvaltningen af landskassemidler, og evt. rette op på mangler.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt