Atassut skifter holdning

Formanden for koalitionspartiet, Atassut, Knud Kristiansen fastholder sin støtte til Formanden for Naalakkersuisuts brug af offentlige midler fra landskassen, og mener at der ikke er tale om lovbrud.
Knud Kristiansen, Atassutip siulittaasua. Foto © : KNR
01. oktober 2014 13:16

Reglerne gælder ikke for Naalakkersuisut, men for embedsmændene, sagde Knud Kristiansen i går.

- For det første kan jeg fortælle, at Deloittes henvisning for regler gælder for embedsmændene. Det står tydeligt i starten, at Naalakkersuisut har andre regler de skal følge, og det er den vi arbejder ud fra.

Revisionsudvalgets informering er ikke nok

I Deloittes brev til Revisionsudvalget, som KNR har fået kendskab til, står tydeligt, at Aleqa Hammond ikke har overholdt Selvstyrets regler.

Alligevel fastholder Siumut og Atassut, at de vil vente på revisionsudvalget endelige vurdering.


- Vi skal sikre os om, at arbejdet bliver gjort ordenligt, derfor venter vi på revisionsudvalgets endelige vurdering af sagen. I henvisningen har vi ikke set noget usædvanligt, der kan få os til at vurdere sagen, endnu. Det er derfor vi stadig holder os tilbage, ssgde Knud Kristiansen.

Skfiter holdning fra dag til dag

Men i dag mener han, at man ikke bør vente på revisionsudvalgets betænkning.

- Som folkevalgte er det vores ansvar, uanset hvilket parti, at sætte lid til vores nuværende og kommende selvstyreformand. Reglerne for dem, skal være klare og ikke være to- tre forskellige regler, siger formanden for koalitionspartiet, Atassut, Knud Kristiansen i dag.