Asii Chemnitz Narup trækker sig som naalakkersuisoq for finanser

Tilsynsrådets kritik har fået naalakkersuisoq for finanser til trække sig, skriver hun i en pressemeddelelse.
Asii Chemnitz Narup trækker sig på dagen, hvor finansloven skal tredjebehandles i Inatsisartut.   Foto © : Marie Kuitse Kristensen / KNR
Skrevet af Malik Brøns
23. november 2021 09:18

- Jeg kan selvfølgelig ikke lade en flere år gammel sag fra et tidligere hverv spærre for koalitionens videre arbejde. Derfor trækker jeg mig med omgående virkning, skriver Asii Chemnitz Narup og fortsætter:

- Nu står landets husholdningsbudget på tærsklen til vedtagelse, og for nylig indgik vi en aftale med kommunerne om bloktilskudsordning. De opgaver har jeg været glad for og stolt over at kunne være med til at følge til dørs.

Det skriver naalakkersuisoq for finanser og indenrigsanliggender, som altså nu på formiddag har valgt at trække sig, i en pressemeddelelse.

Hun skriver, at Tilsynsrådets seneste kritik af hendes tid som borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq har gjort, at hun nu føler sig nødsaget til at trække sig.

- Men Tilsynsrådets rapport har åbenlyst rokket ved tilliden til mig. Jeg ser derfor ingen anden udvej end at trække mig. Men det er selvfølgelig en noget besynderlig situation ikke at have set andet fra Tilsynsrådet end en pressemeddelelse. Jeg har ikke haft adgang til de informationer som Tilsynsrådet har lagt til grund for deres kritik – og det gør det ærlig talt lidt svært at forsvare sig mod kritikken eller finde ud af om den overhovedet er korrekt, skriver Asii Chemnitz Narup.

LÆS OGSÅ Tidligere borgmester i Sermersooq tager kritik om boligsag alvorligt

- Jeg har hele tiden sagt, at hvis kritikken var korrekt, og at hvis der i min tid som borgmester blev forvaltet på et forkert juridisk grundlag og ikke inddraget kommunens økonomiudvalg, så beklager jeg dét og tager kritikken til mig. I så fald har det naturligvis været mit ansvar. Jeg kan imidlertid kun sige, at jeg føler mig helt overbevist om at kommunens økonomiudvalg var med til at træffe beslutningerne, og at den praksis vi fulgte, var blevet vurderet juridisk korrekt.

Asii Chemnitz Narup trækker sig på dagen, hvor finansloven skal tredjebehandles i Inatsisartut. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Asii Chemnitz Narup. Hun henviser til pressemeddelelsen.