Arktisk Kommando inviterer alle ombord

Den næste uge vil inspektionsskibet Triton tage på sommertogt og besøge syv byer og bygder i Nordvestgrønland med sang og musik.
Inspektionsskibet Triton ser kedelig og grå ud, men den næste uge vil der være fest og farver ombord på skibet. Foto © : Jenseeraq Ingemann
Skrevet af Kim Hinrichsen
19. august 2024 13:40

Sommeren er så småt ved at være slut, og hverdagen viser igen sit velkendte ansigt. Men Arktisk Kommando gør deres for at holde liv i årstiden og de ualmindelige oplevelser lidt endnu.

Fra tirsdag og frem til 28. august vil inspektionsskibet Triton sejle fra Ilulissat til syv byer og bygder ved Diskoøen, Upernavik og Uummannaq på et såkaldt “sommertogt”.

Gennem søfartsoplevelser, samtaler og søde toner vil Arktisk Kommando sammen med foreningen ‘Next Step’ bygge bro mellem de lokale og Arktisk Kommando.

Sejlplanen

"Sommertogtet" sejler fra Ilulissat den 20. august og besøger:

Kitsissuarsuit (21. august)
Saqqaq (22. august)
Aappilattoq (23. august)
Kangersuatsiaq (24. august)
Ukkusissat (25. august)
Saattut (26. august)
Uummannaq (27. august) 


Sammenspil

Dialog og fællesskab er nøgleord på sommertogtet.

Ole Kristiansen og Nukâka Coster-Waldau vil sammen med færøske Teitur synge og spille sammen med musikerne Peter Kibsgaard, Kristoffer Jul Reenberg og Jeppe Jensen Skovbakke.

Men man behøver ikke at læne sig tilbage i det bløde og bare lade tonerne flyde over sig, for gæsterne vil også blive inviteret til at spille sammen med musikerne.

For Arktisk Kommando håber, at de kan bruge musikken som et "fælles mødested” for at skabe dialog og fællesskab. De er nemlig klar over, at musik er en særlig del af grønlandsk kultur, og derfor håber de at kunne skabe en musikalsk bro.

Unikt indblik

Inspektionsskibet er nemlig også en arbejdsplads fyldt med mennesker, der ønsker at komme i kontakt med de samfund, de sejler omkring. Den forbindelse skal sommertogtet forsøge at skabe.

Togtet har også til hensigt at give børn og unge indsigt i de maritime opgaver ombord på et inspektionsskib og fortælle om de uddannelse og karrieremuligheder, der er inden for det maritime forsvar og beredskab.

Så hvis du eller din familie har lyst til at opleve et af de skibe, som du sikkert har set sejle rundt på afstand, så har du nu muligheden den næste uges tid. Det er bare at hoppe ombord.