Arctic Circle Race forberedt på alt - også kronprins Frederik

Arrangørerne bag af Arctic Circle Race, ACR, ser frem til at fejre den 20. version af det hårde, tre dage lange langrendsløb ved Sisimiut med rekordmange tilmeldinger og håber samtidig på kongeligt islæt.
Skrevet af Camilla Dam
16. februar 2016 11:01

Tilbage i september sidste år fortalte kronprins Frederik til en svensk avis, at han gerne ville gennemføre ”verdens hårdeste skiløb”, som Hans Kongelige Højhed beskrev de 160 km, inden han blev for gammel.

Invitationen er blevet sendt til kongehuset, men det er et åbent spørgsmål, om kronprinsen vil være blandt deltagerne.

 - Det er ikke noget, vi har hørt om officielt. Det ville være fantastisk.

- Vi har selvfølgelig ligesom tidligere år inviteret kronprinsen, men vi plejer først at få svar lige op til løbet, så vi får se, siger Jens Klaus Lennert, formand for ACR’s bestyrelse, til KNR.

Læs også Mulig royal deltagelse ved næste års Arctic Circle Race

Kronprinsen er også velkommen, selvom tilmeldingen skulle komme i sidste øjeblik, for de erfarne arrangører har godt styr på sikkerheden.

- Selvfølgelig skal der lidt ekstra til (hvis kronprinsen kommer, red.), men vi har jo altid været godt forbedret, hvad angår sikkerhed. Vi har en beredskabsplan, vi tilpasser hvert år i samarbejde med politiet, brandvæsenet og sundhedsvæsenet. Så vi er velforberedte, fastslår Jens Klaus Lennert.

Et ukongeligt telt

Der står ikke et særligt kongeblåt telt klar i kulissen. Kronprins Frederik vil få samme behandling som alle andre deltagere i løbet.

- Hvis det er op til os, så får han det samme telt som de andre. Hvis han kommer, skal det være på lige vilkår med de andre. Den samme oplevelse som de andre får, siger Jens Klaus Lennert.

Læs også Kronprins Frederik er protektor for Arctic Winter Games 2016 

Uanset om den 20. udgave af Arctic Circle Race får kongeligt islæt eller ej, så glæder Jens Klaus Lennert sig over, at løbet ser ud til at sætte deltagerrekord i år, hvor omkring 200 friske skiløbere bliver sendt ud på det kuperede terræn i Sisimiuts bagland fra den 1. til den 3. april.