Forsker: Aqqaluaqs fyringsforklaring hænger ikke sammen

Den tidligere statistikchef og nuværende samfundsforsker, Birger Poppel er mystificeret over fyringen af Henrik Leth som medlem af bestyrelsen i Grønlands Statistik.
Foto © : KNR
28. april 2017 15:26

Begrundelsen fra Naalakkersuisut om at Henrik Leth ikke kan være bestyrelsesmedlem, fordi han sidder i en organisation, hænger ikke sammen, siger Birger Poppel.

Onsdag kunne avisen AG fortælle, at Henrik Leth var blevet fyret fra sin bestyrelsespost i Grønlands Statistik, selvom han stadig har 2 år tilbage af den treårige periode, han er udpeget for.

Torsdag lød forklaringen fra Naalakkersuisoq Aqqaluaq B. Egede, at fyring skyldes, at Henrik Leth er placeret i en organisation.

Men den forklaring hænger ikke sammen, siger Birger Poppel, der er tilknyttet Ilisimatusarfik som samfundsforsker og som tidligere har været statistikchef for Grønlands Statistik i femten år.

- Jeg synes ikke det er en god begrundelse, af to årsager. For det første fordi årsagen til at udpege Henrik Leth aldrig har været, at han var medlem af en organisation, siger han.

 

Og ifølge Birger Poppel, så bliver forklaringen endnu mere tynd af, at erstatningen for Henrik Leth, Tønnes Bethelsen også sidder i en organisation. Det var ellers begrundelsen for fyringen af Henrik Leth.

- Når man så sætter en person ind som også lever op til de forskellige forudsætninger, men som er ansat i en af de store erhvervsorganisationer, nemlig KNAPK. Ja, så giver det jo ikke mening og ikke anledning til meget andet end hovedrysten, siger han.