Antallet af voldssager i Nuuk faldt markant under alkoholforbuddet

Politiet registrerede meget færre husspektakler og vold under alkoholforbuddet i Nuuk. Men da man igen kunne købe alkohol, røg tallene tilbage til det tidligere niveau.
Fra 28. marts om aftenen til 15. april kunne man ikke købe alkohol i Nuuk.
Skrevet af Ivik Kristiansen
07. maj 2020 06:01

Fra 28. marts om aftenen til 15. april kunne man ikke købe alkohol i Nuuk. Det betød, at der var væsentlig færre voldsepisoder, som politiet måtte rykke ud til.

- I den periode, vi havde alkoholforbuddet, nåede antallet af voldssager helt i bund. Der var en mærkbar positiv udvikling på voldsområdet i den periode, hvor vi havde alkoholforbuddet, siger politimester Bjørn Tegner Bay. 

 

Tal fra Grønlands Politi.

 

Alkoholforbuddet trådte i kraft i uge 14. Politiet registrerede fire sager om vold og gadeuorden i dén uge. Tallet faldt yderligere under forbuddets anden uge: Der var der kun én sag.

Tilsammen var der altså fem sager om vold og gadeuorden i ugerne 14 og 15, hvor der var alkoholforbud.

LÆS OGSÅ Unicef: Fint med alkoholforbud - men det kan skabe uro i misbrugsfamilier

Det er et markant fald i forhold til ugen op til forbuddet: I uge 13 var der 11 voldssager noteret af politiet.

Antallet var også lavere end tallene i den tilsvarende periode i de forrige to år. Her var der omkring 10 voldssager både i 2018 og 2019.

Også tallene for husspektakler faldt.

LÆS OGSÅ Flere har henvendt sig til Allorfik under alkoholforbud

I de to uger op til forbuddet var der omkring 20 registrerede husspektakler om ugen, og det faldt til syv i forbuddets første uge og seks i den næste.

- Men det faldt faktisk ikke mere end den tilsvarende periode sidste år. Ja, der var et faldt i antallet af husspektakler, men jeg kan på ingen måde sige, at det skyldtes alkoholforbuddet, sagde politimester Bjørn Tegner Bay.

LÆS OGSÅ Fra i morgen klokken 10 kan du igen købe alkohol i Nuuk

Til gengæld røg tallene for både husspektakler, vold og gadeuorden op igen til det samme niveau som tidligere, da alkoholforbuddet blev ophævet 15. april. 

Husspektakelsagerne gik fra at være seks til 28. Imens gik volds- og gadeuordenssager op fra en til 13.