Ansatte i Kommuneqarfik Sermersooq skal fjerne TikTok fra deres arbejdsmobiler

På grund af sikkerhedsrisici skal ansatte i kommunen nu fjerne den populære app TikTok fra deres arbejdsmobiler - og privattelefoner, hvis de har adgang til deres arbejdsmail derfra.
Påbuddet kommer fra direktionen, og det er på grund af de store sikkerhedsrisici, som er forbundet med TikTok. Foto © : Qeqqata Kommunia
15. marts 2023 16:22

Den seneste tid har flere myndigheder påbudt eller opfordret deres ansatte at slette TikTok fra deres arbejdstelefoner.

Det sker i kølvandet på Center for Cybersikkerheds anbefalinger om, at grønlandske myndigheder tog stilling til den kinesiske underholdningsapp.

Og nu følger Kommuneqarfik Sermersooq trop.

Ansatte i kommunen skal slette TikTok fra deres arbejdsmobiler, eller hvis de har deres arbejdsmail installeret på deres private mobiler.

Det skriver Lars Damkjær, kommunikationschef i Kommuneqarfik Sermersooq, i en mail til KNR.

Påbuddet kommer fra direktionen, og det er på grund af de store sikkerhedsrisici, som er forbundet med TikTok.

Appen beder ifølge Center for Cybersikkerhed nemlig om en ekstraordinært bred vifte af rettigheder og adgange på brugerens enhed. Data som, man mistænker, senere kan blive videregivet til det kinesiske styre.

Påbud og opfordringer

Kommuneqarfik Sermersooq har truffet beslutningen for at beskytte kommunens informationssystemer.

- Vi skal opfordre til, at vores medarbejdere også fjerner TikTok appen fra deres private mobiler af hensyn til deres egen sikkerhed og beskyttelse af deres personlige data, skriver direktionen.

Desuden følger en skarp opfordring til, at de ansatte tager advarslen alvorligt og tager de fornødne skrift for at beskytte deres personlige og professionelle data.

For en uge siden meldte Digitaliseringsstyrelsen ud, at Centraladministrationen skal følge Center for Cybersikkerheds anbefaling om at fjerne underholdningsappen fra arbejdsmobiler og -tablets.

Og naalakkersuisut oplyste efterfølgende til KNR, at samtlige medlemmer af naalakkersuisut og administrative enheder anbefales at slette appen fra deres arbejdstelefoner og tablets.