Departementet for Råstoffer og Arbejdsmarked gav en præsentation af råstofområdet i Grønland, fortalte om Grønlands forekomster af mineraler og potentiale for at levere mineraler, der er vigtige for USA.

Amerikansk delegation diskuterede råstofområdet med naalakkersuisoq

En amerikansk delegation har været i Nuuk i denne uge. Den diskuterede udvikling af råstofområdet med naalakkersuisoq Erik Jensen.

Tidligere på ugen fortalte Berlingske, at en stor amerikansk delegation med personer fra det amerikanske forsvarsministerium og det nationale sikkerhedsråd var i Nuuk.

Med i delegationen var blandt andet én af de øverste embedsmænd i det amerikanske udenrigsministerium, Thomas Ulrich Brechbuhl. Med på turen var også den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands.

LÆS OGSÅ Medie: Trump har sendt Pompeos bulldog til Grønland

Delegationen mødtes med naalakkersuisoq for råstoffer og arbejdsmarked, Erik Jensen (S), oplyser Selvstyret. 

På mødet gav Departementet for Råstoffer og Arbejdsmarked en præsentation af råstofområdet i Grønland, fortalte om Grønlands forekomster af mineraler og potentiale for at levere mineraler, der er vigtige for USA, skriver Selvstyret i en pressemeddelelse.

På mødet blev mulighederne for udvikling af råstofområdet i Grønland også drøftet sammen med mulighederne for fremtidigt samarbejde mellem USA og Grønland inden for råstofområdet.

- Jeg værdsætter det konstruktive samarbejde og den åbne dialog, som vi har med USA, og jeg ser frem til at udvikle relationen med konkrete tiltag på råstofområdet, der kan gavne både Grønland og USA gennem udvikling af råstofområdet, siger Erik Jensen.

LÆS OGSÅ Højtstående amerikansk admiral besøger Grønland

Besøget af den amerikanske delegation skete på samme tidspunkt, hvor den danske udenrigsminister Jeppe Kofod også besøgte Grønland for første gang. Det kommer også i kølvandet på et andet besøg, der fandt sted i sidste uge. Her var det øverstkommanderende for den amerikanske kystvagt, admiral Karl Schultz, der var i Nuuk for at diskutere samarbejde med danske og grønlandske embedsmænd.

Karl Schultz besøgte i den forbindelse også Arktisk Kommando i både Nuuk og Kangerlussuaq.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Thomas Ulrich Brechbuhl, men han har ikke ønsket at udtale sig. Det har naalakkersuisoq Ane Lone Bagger heller ikke.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt